Ми у Facebook
23.05.2017, 18:30

Дача.Сад.Город. Коли пересаджувати півонію

Півонії - це ароматні і пишні квіти. Чи не в кожному рівненському саду, красується пишний кущ цих квітів, а подекуди по 3-4 сорти. Коли найкраще пересаджувати ці квіти, щоб розмножити їх красу, розкажемо далі.
Найкращим часом для пересадження півоній вважається оксамитовий сезон – кінець літа або початок осені. У цей період ще доволі тепло, заливних дощів практично немає, тому рослина безболісно перенесе переїзд на нове місце, а наступного року буде квітувати. За зиму коренева система квітів звикне до нового ґрунту й до весни почне активно рости і споживати вологу.

Дача. Сад. Город. Висаджуємо півонії правильно

Якщо ви не встигли вчасно пересадити півонії в серпні або вересні, роботи краще проводити рано навесні – у березні або на початку квітня. Весняне пересадження рослини переносять не так добре, тому поводитися з ними доведеться максимально дбайливо. Щоб квіти не хворіли після переміщення в інший ґрунт, у весняний період рекомендується відмовитися від ділення кореневища для розмноження.

Догляд за півоніями: поради

Улітку пересаджувати квіти небажано, оскільки коріння, витягнене із ґрунту, може одержати сонячні опіки. Та й самій півонії буде нелегко відновитися в умовах спекотної і сухої погоди. Літнє пересадження є доцільним тільки в тому випадку, якщо квітка занедужала й вимагає негайного переміщення в інший ґрунт. Таке трапляється, коли рослину долають кореневі гнилі та інші грибкові захворювання.






На правах реклами