Ми у Facebook
29.05.2017, 19:00

У Рівному визначили найсильнішу волейбольну команду області

У Рівному відбулися вирішальні матчі чемпіонату Рівненської області з волейболу серед чоловічих команд. За нагороди чемпіонату в спортивному залі НУВГП сперечалися команди «Сокіл» (Немовичі), «КАМАЗ-АГРО» (Млинів), «Олімп» (Рокитне) та «Патріот» (Рівне).
Як розповіли у Рівненській обласній федерації волейболу (РОФВ), згідно жеребкування були сформовані півфінальні пари. «Сокіл» зіграв з «КАМАЗом», а «Патріот» з «Олімпом». Цікаво, що обидва півфінали пройшли за схожим сценарієм. Перемога в першій партії однієї команди, перелом в грі і загальна перемога другої.

Так в матчі волейболістів Немовичей та Млинова «соколи» взяли напружений перший сет з рахунком 29:27. Проте в подальшому досвідчені млинів чани зуміли внести злам в перебіг подій і завершити гру на свою користь. 25:20, 25:22 та 25:23 і підсумкові 3:1 на користь «КАМАЗа-АГРО».

Не менш цікавою видалася гра «Олімпа» з «Патріотом». Волейболісти з Рокитного поступилися в першій партії 21:25, проте вже в наступній нанесли удар у відповідь і вигравши 25:18 зрівняли рахунок в матчі 1:1. Ключовим став третій сет в якому на більше менше рокитняни таки дотиснули «Патріот» з рахунком 27:25 і в четвертій партії вже впевнено контролювали гру. Тож 25:19 і 3:1 загальна перемога «Олімпу».

В грі за третє місце дебютантам чемпіонату – «Соколу», вже забракло сил. Рівненський «Патріот» переважав опонентів і здобув перемогу в трьох партіях 25:16, 25:16, 25:19.

Ну, а окрасою чемпіонату, як це і личить, став фінал. Рівненським вболівальникам на минулих вихідних відверто пощастило. Спочатку вони стали свідками над напруженого вирішального матчу в чемпіонаті Рівного, а в суботу і обласний фінал подарував справжнє видовище. Обидва фіналісти були гідні один одного і не дивно, що для визначення переможця довелося зіграти максимально кількість партій. Першу партію з рахунком 26:24 виграють рокитняни. В другій, найдраматичнішій партії матчу млинівчани реваншуються – 33:31 на їх користь! Від такого психологічного удару відійти не просто, але «олімпійці» провели третю партію так, якби і не було прикрої осічки в минулій 25:17! Для загальної перемоги волейболістам Рокитного залишалося взяти лише одну партію. Проте волейбол гра непередбачувана і метаморфоз в грі зустрічаються досить часто. Так сталося і цього разу. В четвертому сеті знову сильніші млинів чани 25:20 і все мав вирішити тай-брейк. Вирішальна партія це завжди боротьба не тільки майстерності, а і нервів. Емоції зашкалюють тож перевагу отримає команда, яка краще опанує себе в такі моменти. На тай-брейку впевненіше виглядали волейболісти Млинова. Вони й перемогли в партії 15:12 в матчі 3:2 і в чемпіонаті в цілому.

«Олімп» - другий, «Патріот» - на третьому місці.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У Рівному визначили найсильнішу чоловічу волейбольну команду

Рівненська «Регіна» зберегла прописку в Суперлізі ще на один сезон

По завершенню змагань були визначені кращі гравці турніру. Кращим нападником став В’ячеслава Панкратенкова з команди «Патріот» (Рівне), кращим зв’язуючим - Микола Куранов з команди «Олімп» (Рокитне), а найкориснішим гравцем чемпіонату визнано Олега Покотило з «КАМАЗ-АГРО» (Млинів).











На правах реклами