Ми у Facebook
06.06.2017, 19:00

Перший матч в УПЛ рівненський «Верес» проведе у Маріуполі

НК ФК «Верес» через півтора місяця уперше стартує в українській Прем’єр-лізі (УПЛ). До цього клуб грав у елітному дивізіоні України, але він називалася Вищою лігою. Дебютний поєдинок рівняни проведуть на Донетчині проти клубу з Маріуполя, а в першій домашній грі вони приймуть ФК «Олександрія».
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», свій перший після 22-річної перерви матч у найвищому вітчизняному футбольному дивізіоні рівненський «Верес» проведе у Маріуполі проти тамтешнього футбольного клубу (колишній – «Іллічівець»). Базова дата – 16 липня.

Перший домашній поєдинок рівненська команда зіграє орієнтовно 22 липня проти ФК «Олександрія». Цікаво, що це буде СОТИЙ (!!!) матч рівнян у Вищій лізі.

Триватиме перше коло до кінця вересня. Після цього стартує друге коло, у нинішньому році клуби до грудня зіграють ще вісім турів.

Навесні 2018-го учасники УПЛ проведуть ще три тури, після чого будуть розділені на дві шістки. Очки, здобуті на першому етапі, зберігаються. Перша шістка поведе боротьбу за медалі та єврокубки, друга – за виживання. На команду, що посяде 12-те місце, чекає виліт. 10-та та 11-та команди УПЛ зіграють перехідні матчі з клубами Першої ліги.

Календар матчів «Вереса» у 1 колі*

16 липня ФК «Маріуполь» - «Верес»

22 липня «Верес» - ФК «Олександрія»

29 липня «Олімпік» - «Верес»

5 серпня «Зірка» - «Верес»

12 серпня «Верес» - «Зоря»

19 серпня «Чорноморець» - «Верес»

26 серпня «Верес» - «Шахтар»

9 вересня «Карпати» - «Верес»

16 вересня «Верес» - «Ворскла»

23 вересня «Динамо» - «Верес»

29 вересня «Верес» - «Сталь»

*вказано базові дати


МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський «Верес» не зумів забити «Черкаському Дніпру»

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

Тим часом, ганець Барнор Брайт, який вийшов на заміну в матчі проти харківського «Геліоса», став першим після більш як двадцятирічної перерви легіонером «Вереса», і при цьому абсолютно першим – з непострадянського простору.

Востаннє футболіст з неукраїнським паспортом грав за рівненський клуб 3 листопада 1995 року. Це був громадянин Молдови Владислав Іванченко. Після цього і аж до минулої п’ятниці за рівнян виступали лише українці.

Крім Іванченка у проміжку з 1992 по 1995 рік за «Верес» грали Юрій Суслопаров, Віктор Дербунов, Олексій Ільїн, Олег Петров, Дмитро Корнєєв, Сергій Кищенко, Олександр Толмачов, Олекг Мєхов, Олексій Снігірьов, Андрій Кравченко, Валерій Горошинський (усі – Росія), Леонід Шеметюк, Павло Родньонок, Ігор Гуринович (Білорусія), Вахтанг Хвадагіані, Володимир Чолокава, Теймураз Гаделія (Грузія), Владислав Іванченко, Андрій Горшенєв (Молдова), Гінтарас Квіткаускас (Литва), Олександр Оринко (Латвія).





На правах реклами