Ми у Facebook
08.07.2017, 09:30

Рівняни за день зібрали повний комплект нагород Чемпіонату України з легкої атлетики

На другий день Чемпіонату України у місті Кропивницький рівняни зібрали повний комплект нагород. Про це повідомив рівненський тренер з легкої атлетики Олег Машанєнков на своїй сторінці у соціальній мережі. Медалі завоювали Ольга Земляк, Катерина Климюк та Петро Вівчарук.
Так, перше місце з бігу на 400 метрів посіла Ольга Земляк, другою за Ольгою на фініші була теж представниця Рівненської ОСДЮШОР Катерина Климюк та третє місце з метання молоту посів Петро Вівчарук, теж вихованець рівненської спортивної школи.

А головною героїнею першого дня змагань стала бар’єристка з Київщини Анна Плотіцина. Вже у попередньому забігу вона пробігла стометрівку з результатом 12,94 секунди, що на чотири соті краще за норматив ІААФ на чемпіонат світу в Лондоні. А у фіналі Анні вдалося ще покращити цей час, вкотре вже цього сезону встановивши особистий рекорд – 12,89!

Наступного дня, як розповіли у Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ), на стадіоні «Зірка» було розіграно ще три комплекти нагород. Киянин Артем Шаматрин вирвав одну соту у свого земляка Богдана Чорномаза у бігу на 110 м з бар’єрами – золото чемпіонату України йому приніс час 13,95.

У штовханні ядра серед чоловіків перемогу святкував представник Київської області Віктор Самолюк – 19.15, який на 37 сантиметрів випередив свого принципового суперника сумчанина Ігоря Мусієнка. А у жінок за відсутності лідерів – Галини Облещук та Ольги Голодної – найкращою стала дніпрянка Вікторія Клочко (16.07), для якої основною дисципліною є метання диска.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянка Земляк встановила два особистих рекорди

Ольга Земляк здобула бронзу на римському етапі «Діамантової ліги»

Також заслуговують на увагу результати трійки призерів у змаганнях жінок з метання молоту. Тут, як і у висотниць, три атлетки приїхали до Кропивницького, вже маючи нормативи. Ірина Новожилова з Херсонщини стала найкращою (69.10), Альона Шамотіна з Дніпропетровщини програла Новожиловій лише в останній спробі і посіла друге місце (69.00), волинянка Ірина Климець – третя (67.95).

Нагадаємо, саме місце, яке посіли спортсмени на чемпіонаті України, відіграватиме визначальну роль при формуванні національної збірної на чемпіонат світу.

Чемпіонат України триватиме до 8 липня. У прямому ефірі за виступами найкращих легкоатлетів країни ви можете стежити на офіційному каналі ФЛАУ у Youtube, а також на телеканалі XSPORT.







На правах реклами