15.07.2017, 17:00
Продукти харчування: як вберегтися від отруєнь влітку
Літо час відпочинку, пікніків, шашликів та довгих вечірніх прогулянок. Смакувати ласощами з вуличних кафе, купувати продукти на ринку та у супермаркеті потрібно з особливою уважністю, щоб уникнути небезпечних наслідків для здоров'я.
Вулична їжа. Шаурма, пиріжки та інші смаколики, куплені з рук, - цю їжу в будь-який час року не назвеш корисною та безпечною. Але влітку ризик отримати серйозне отруєння збільшується в рази. Така їжа продається, а іноді і готується прямо на вулиці, часто під палючим сонцем, без особливих санітарних умов. Пильнуйте і купуйте їжу в перевірених й охайних місцях.
Продукти, які не варто їсти натщесерце
Фрукти. Літо - сезон фруктів. Але, на жаль, у продажу нерідко виявляються фрукти і ягоди, які можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю. Звичайно, важливо відмовитися від зіпсованих та немитих фруктів, але набагато складніше розпізнати продукт, нашпигований нітратами. Будьте уважні, іноді краще дочекатися сезону і не поспішати з дегустацією імпортованих фруктів.
М'ясо та риба. Тут усе просто. Висока температура сприяє швидкому розмноженню бактерій у цих продуктах. Зокрема, варто відмовитися від свинини, адже вона найбільш схильна до цього. Деякі види риби - зокрема, осетрові - стають смертельно отруйними, якщо відразу після улову вони не були оброблені за технологією. Точніше - якщо у них не був вирізаний хребет зі спинним мозком. Саме він є найнебезпечнішою частиною риби, в якій швидко розмножуються бактерії, здатні призвести до важкого отруєння.
Продуктів харчування на Рівненщині стало більше
Суші. Точніше - суші і сашимі, а також інші страви, до складу яких входить сира або слабосолена риба і морепродукти. Суші - це так звана «ранкова їжа», яку подають з 6 ранку до 15 годин дня, протягом декількох годин після того, як риба була спіймана. Це означає, що риба, яка зберігалася довше доби, не може бути безпечною. На жаль, в Україні для суші «з сирою рибою» використовується все, що завгодно, адже свіжої морської риби нам взяти ніде. Вихід із ситуації простий: замовляти вегетаріанські суші і роли, вони значно безпечніше.
5 продуктів, що зберігають здоров'я вашої шкіри
Молочні продукти. Цей тип продукції потребує зберігання лише в холодильнику. Не хочете отримати харчове отруєння – відправляйте молоко та іншу продукцію в холодильник одразу після того, як прийдете додому з магазину. Перевіряйте свіжість "молочки" особливо уважно, якщо маєте намір приготувати страву для дитини.
За матеріалами ТВІ
Продукти, які не варто їсти натщесерце
Фрукти. Літо - сезон фруктів. Але, на жаль, у продажу нерідко виявляються фрукти і ягоди, які можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю. Звичайно, важливо відмовитися від зіпсованих та немитих фруктів, але набагато складніше розпізнати продукт, нашпигований нітратами. Будьте уважні, іноді краще дочекатися сезону і не поспішати з дегустацією імпортованих фруктів.
М'ясо та риба. Тут усе просто. Висока температура сприяє швидкому розмноженню бактерій у цих продуктах. Зокрема, варто відмовитися від свинини, адже вона найбільш схильна до цього. Деякі види риби - зокрема, осетрові - стають смертельно отруйними, якщо відразу після улову вони не були оброблені за технологією. Точніше - якщо у них не був вирізаний хребет зі спинним мозком. Саме він є найнебезпечнішою частиною риби, в якій швидко розмножуються бактерії, здатні призвести до важкого отруєння.
Продуктів харчування на Рівненщині стало більше
Суші. Точніше - суші і сашимі, а також інші страви, до складу яких входить сира або слабосолена риба і морепродукти. Суші - це так звана «ранкова їжа», яку подають з 6 ранку до 15 годин дня, протягом декількох годин після того, як риба була спіймана. Це означає, що риба, яка зберігалася довше доби, не може бути безпечною. На жаль, в Україні для суші «з сирою рибою» використовується все, що завгодно, адже свіжої морської риби нам взяти ніде. Вихід із ситуації простий: замовляти вегетаріанські суші і роли, вони значно безпечніше.
5 продуктів, що зберігають здоров'я вашої шкіри
Молочні продукти. Цей тип продукції потребує зберігання лише в холодильнику. Не хочете отримати харчове отруєння – відправляйте молоко та іншу продукцію в холодильник одразу після того, як прийдете додому з магазину. Перевіряйте свіжість "молочки" особливо уважно, якщо маєте намір приготувати страву для дитини.
За матеріалами ТВІ
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ogo.uaПереглядів: 4363зіпсовані продукти, раціон, продукти харчування, відпочинок, Рівне, закусочні, вулична їжа, споживач
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 169
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1156
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 174
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 184