Ми у Facebook
20.09.2017, 10:00

Як засипають ями бурштинокопачів, через які стався конфлікт на Рівненщині

Фото: http://dpsu.gov.ua

Ще 7 вересня, близько 15 години лісники тракторами їхали на територію заповідника, аби ліквідувати наслідки розмиття ґрунту та засипати ями у місцях незаконного видобутку бурштину. Сорок старателів перегородили їм дорогу.
Лісівники викликали на допомогу поліцейських. У селі Більська Воля дорогу їм перегородили близько 150 місцевих мешканців, які почали чинити супротив та кидати каміння у бік правоохоронців. Поліцейські використали пристрої для відстрілу гумовими кулями та балончики із сльозогінним газом.

За дві години, о 17.00, конфлікт припинився. Жертв не було.

- Деякі ями засипали ще раніше. У той день було заплановане продовження відповідних робіт. І це робота не одного дня, ще є ями, які потрібно засипати, - зазначив голова Володимирецької райдержадміністрації Володимир Хорунжий.

Кореспонденту ОГО вдалося дізнатися, яка там ситуація зараз:

- Минулого тижня ми засипали частину з того, що не встигли закопати через конфлікт. Я планую виїжджати із заступником і домовлятися з місцевим населенням, щоб пустили техніку. Знаю, що точно нам дадуть засипати 25-й квартал, а протяжність каналів доволі велика. Є кілька проблемних місць. Будемо з’ясовувати на місці. Ми зараз працюємо тільки по заповіднику, - пізніше Віталій Сухович, начальник обласного управління лісового господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В Більській Волі на Рівненщині масове заворушення: поліція розганяє селян гумовими кулями, у відповідь летить каміння (ВІДЕО)

Заворушення бурштинокопачів біля заповідника поблизу Білого озера (ВІДЕО)

Масове заворушення на Рівненщині: подробиці від правоохоронців


Рівненщина: чи засипали ями, через які стався конфлікт правоохоронців та бурштинокопачів


Де знаходиться і чим відоме село на Рівненщині, поблизу якого сталися сутички поліцейських та бурштинокопачів


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами