Ми у Facebook
26.09.2017, 16:38

Рівнянам про пенсійну реформу: яким буде мінімальний розмір пенсії

Принцип виплати пенсій може змінитися уже з 01 жовтня.
Мінімальна гарантована пенсія, у разі схвалення пенсійної реформи, становитиме 1452 гривні. Про це заявила Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

- У разі схвалення народними депутатами пенсійної реформи з 1 жовтня для призначення та перерахунку пенсій буде застосовуватися прожитковий мінімум на 1 грудня 2017 року. За пропозиціями депутатських фракцій - цей показник збільшено на 79 гривень, що відповідає його фактичному розміру з урахуванням інфляції. Тобто, з 1 жовтня, величина прожиткового мінімуму для тих пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1 452 гривні, а не 1312, як воно є зараз, - зазначила Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

За її словами, згідно з реформою надаються гарантії для інвалідів з дитинства, дітей-інвалідів, пенсіонерів, які не мають повного стажу , та осіб, які не мають права на пенсію і отримують зараз 949 гривень.

Кількість таких громадян на сьогодні - близько 1 мільйона осіб. Розмір пенсії для них збільшиться на 45% і становитиме 1373 гривні.

З 1 жовтня для більше як 5 мільйонів пенсіонерів пенсії в середньому збільшаться на 692 гривні. Це відбудеться внаслідок осучаснення або перерахунку пенсії з урахуванням показника середньої заробітної плати за три останніх роки. Для 600 тисяч пенсіонерів скасовується 15% обмеження виплати пенсій. Для 104 тисяч жінок, які достроково вийшли на пенсію в 55 років – скасовується зменшення розміру пенсій.

Про це повідомляє прес-служба Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Рівнянам про пенсійну реформу: які пенсійні системи діють в Україні


Рівнянам про пенсійну реформу: єдина формула розрахунку пенсій

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ