Ми у Facebook
04.10.2017, 09:00

Рівненщина: чоловік, який хотів вбити коханця дружини, відсидить 5 років [+Відео]

Трагедія сталася напередодні дня закоханих в одному з сіл Гощанського району. Увечері 13 лютого 50-річний чоловік ледь не зарізав 44-річного односельця, якого застав у ліжку дружини.
50-річний Іван (імена змінені з етичних міркувань, - авт.) прожив з Галиною 25 років. Виростили двох синів. Проте, останнім часом, відносини між ними стали складними. На початку січня Іван переїхав до матері в Житомирську область. Галина ж знайшла собі іншого.

Того трагічного дня Івану подзвонила односельчанка. Жінка розповіла, що його дружина проживає з іншим чоловіком. Іван негайно повернувся в рідне село. Дорогою додому зайшов до сільського магазину та випив 150 грам горілки.

Близько 19 години зайшов до хати та зустрів на кухні дружину. Галина сказала, що дійсно проживає з іншим чоловіком уже півтора місяці. А з Іваном хоче розлучитися.

Іван захотів познайомитись з новим чоловіком Галини і зайшов до спальні. Там і застав нового коханого жінки. Петро лежав на ліжку напівроздягнутий. Іван простягнув йому руку і попросив вийти на кухню, щоб поговорити. Петро ж відмовився. Сказав, що їм нема про що розмовляти.

Як тільки чоловіки потисли один одному руки, на Івана нахлинули спогади. Враз, на емоціях, йому здалося, що його зрадили та обікрали. Забрали все, що він будував все життя: дружину, дітей, будинок, господарство.

Він не стримався, вихопив рибацький ніж з нагрудної кишені куртки та, не дивлячись на Петра, вдарив його ножем. Події пригадує, наче в тумані. Один із синів відштовхнув його, і ніж впав. Діти вивели його на вулицю, а що було з Петром далі, не бачив.

Надворі він викликав поліцію.



За словами Петра, як тільки приїхала швидка, Іван повернувся до кімнати, сказав, що промахнувся і побажав йому не вижити.

На суді Іван говорив, що все сталося швидко через надлишок емоцій. Щиро розкаювався, просив суворо його не карати. У Петра просив вибачення і казав, що дуже шкодує про вчинене.

На Рівненщині судили водія за ДТП, у якій загинув 17-річний хлопець [+Фото]

Натомість Петро претензій до Івана не мав. Пробачив за все. Вважав, що у вчиненому є також і його вина, адже не потрібно було жити з Галиною до часу їх офіційного розлучення.

Суд визнав Івана винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин, - авт.), ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивсттво, - авт.), та призначити йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України (призначення бульш м'якого покарання, ніж передбачено законом, - авт.) 5 років позбавлення волі.

А 23 березня Галина з Іваном розлучилися.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ