24.10.2017, 19:20

Як приготувати домашні чипси в мікрохвильовці

На відміну від магазинних, домашні чіпси менш калорійні та шкідливі.
Отож, щоб приготувати домашні чипси, найкраще взяти жовту картоплю, адже в ній менше крохмалю. Беремо картоплину і овочерізкою нарізаємо на тоненькі пластинки (десь по 1 мм товщиною).

Різану картоплю замочуємо в холодній воді приблизно на годину. Вимочену картопельку добре протираємо паперовим рушничком, щоб зовні не було ніякої вологи. Розкладаємо одним шаром на тарілку, застелену пергаментом і кладемо в мікрохвильовку на 2 хвилини на максимум.

Історія виникнення чіпсів

За цей час товчемо сіль і готуємо приправи. Можна використовувати паприку, або каррі і сіль.

Перевертаємо чипсинки на інший бік і знову вмикаємо її на максимум на 3 хвилини. Далі все залежить від мікрохвильовки: десь через дві хвилинки треба буде кожних 10 секунд відкривати дверцята і перевіряти, чи зготувались.

Коли чіпси спеклися, зсипаємо їх в пакетик, туди ж даємо приправу чи сіль, надуваємо з пакетика кульку, закручуємо і добре струшуємо.
Щасливе Рівне