Ми у Facebook
12.12.2017, 17:18

Депутати їздили у Дубенський замок та на молокозавод

Так, вже вдруге відзначають на Рівненщині День депутата.
Цього разу обласні обранці побували в Дубні, де ознайомилися з роботою ПАТ «Дубномолоко», відвідали Дубенський замок і вивчили, в якому стані перебувають окремі об'єкти щодо яких були звернення до обласної ради.

Візит до Дубна розпочали з відвідин ПАТ «Дубномолоко», де ознайомилися з технологіями виробництва цього бюджетоутворюючого підприємства. Існує воно ще 1981 року, проте за останнє десятиліття зазнало значної модернізації. Нині тут виготовляють 15 видів твердого та більше 20 видів плавлених сирів, суху сироватку, а продукція користується попитом в Україні та за кордоном.

Потім відвідали будівлю Будинку контрактів і Синагогу XVI ст. Синагога, що належить до пам'яток архітектури місцевого значення та є однією із найцікавіших єврейських пам'яток Рівненщини та Волині, в аварійному стані. Особливо проблемні конструкція даху та покрівля. Оскільки об'єкт є спільною власністю територіальних громад області, по допомогу зверталися до депутатів обласної ради.

Щодо Будинку контрактів, то за словами міського голови Дубна Василя Антонюка, після передачі приміщення у власність місцевої територіальної громади, було проведено поточний ремонт однієї сторони фасаду та планується у 2018 виготовлення проекту «Реставрації пам'ятки архітектури місцевого значення Будинку контрактів XIX ст., з пристосуванням приміщення під розміщення Будинку молоді та адміністративно-офісні приміщення на вул. Свободи, 1 в м. Дубно».

- Такі заходи, як день депутата, дуже важливі. Це одна з форм депутатської діяльності, що дає можливість на місці побачити, які питання виносяться на сесію. Можна зробити певні висновки для прийняття того чи іншого рішення. Тому цю традицію, яку ми відродили торік, обов'язково продовжуватимемо, - підсумував голова обласної ради Микола Драганчук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ