Ми у Facebook
04.01.2018, 13:21

Оксана Лозова: "Цей рік мені вкотре довів, що наше майбутнє залежить від кожного з нас"

З наближенням закінчення року завжди виникає бажання озирнутися назад і подумати, що доброго й корисного було зроблено за цей рік. А якщо це робить людина публічна, громадський діяч, професіонал, тоді підсумки означатимуть аналіз багатьох важливих суспільно-політичних явищ як місцевого, так і регіонального рівня.
Все це стосується й Оксани ЛОЗОВОЇ – відомого у Рівному лікаря, політика, громадського активіста, депутата Рівненської обласної ради VII скликання. Вона вже багато років очолює відділення педіатрії №2 Рівненської обласної дитячої лікарні. Але це не єдина її діяльність, адже пані Оксана – активний політичний діяч й очолює Рівненську територіальну організації Радикальної партії Олега Ляшка.

"Я почала займатися політикою для того, щоб допомогти своєму синові Андрію, адже щоб щось у глобальному плані змінити, вкрай необхідна підтримка.
Згодом, ставши депутатом обласної ради, зрозуміла, що реально можу допомагати мешканцям Рівненщини, впливаючи на суспільно-політичні процеси. Кожна людина звертається зі своїми проблемами, вирішення яких є можливим, але інші політики та чиновники їх ігнорують! Наша ж політична сила надає реальну допомогу цим громадянам – шляхом внесення пропозицій, прийняття рішень на рівні обласної ради. При потребі надсилаємо депутатські звернення та запити до відповідних органів державної влади та місцевого самоврядування. Я прагну, щоб Україна була соціальною, демократичною, правовою державою", – розповідає Оксана Лозова.



Задля досягнення цієї мети пані Оксана спільно з командою Радикальної партії на Рівненщині завзято працювали увесь 2017 рік. Влітку представники місцевих організацій партії неодноразово проводили перевірку наявності лікарських препаратів у аптеках різних регіонах Рівненської області, саме там, де діє державна програма "Доступні ліки". Були випадки, коли активісти приходили, щоб отримати за рецептом ліки, а їх в аптеці немає! І це, як розповідає пані Оксана, трагедія для літніх людей, яким зараз сутужно придбати для себе шматок хліба, не кажучи вже про медичні препарати.

Політична діяльність дозволяє краще розуміти життя та потреби населення країни. Усвідомлюючи, що більшість пересічних людей беззахисні перед бюрократичною машинерією та юридичними хитросплетіннями, у територіальній організації та районних осередках Радикальної партії Олега Ляшка організували безкоштовну юридичну допомогу, яку отримує кожен охочий. Юристи можуть надати фахову консультацію та правову допомогу, підготувати необхідні документи, а у разі потреби і супроводжувати судовий процес. І для того, щоб мати можливість скористатися такою допомогою, потрібно лише звернутися до офісу Радикальної партії у Рівному, що на вулиці Бічна, 22.

"Ми добре знаємо проблеми мешканців Рівненщини, адже вони звертаються до нас не лише в Рівному, але й у райцентрах та селах. Більше половини звернень – це прохання про матеріальну, грошову допомогу на лікування чи інші соціальні потреби", – зазначила Оксана Лозова.

У 2017 році Радикальна партія брала активну участь у виборах голів новостворених територіальних громад на Рівненщині.

"Виборчі перегони були жорсткими та принциповими, а на посади очільників громад балотувалось чимало кандидатів. Наприклад, під час виборів у Демидівській ОТГ було 12 претендентів на посаду голови. Це означає, що майбутнє - за об’єднаними територіальними громадами, а тому кожна політична сила хоче мати «своїх» очільників місцевих рад", – каже політик.
Загалом, цього року доводилося долати велику кількість перепон, протистояти нападкам тих, кому не до вподоби принципова позиція радикалів, їхня відвертість та послідовність. Проте, до такого – не звикати, адже вітчизняна політика була такою і в попередні роки, а нові труднощі тільки гартували й дозволяли отримати безцінний досвід, який потім знадобиться у відстоюванні прав пересічних українців.

Разом з тим, свою енергійну політичну діяльність пані Оксана поєднує з головним своїм покликанням – медициною. Постійне спілкування в лікарні з батьками своїх маленьких пацієнтів, дозволяє зрозуміти всі недосконалості системи охорони здоров’я, а також нагальні потреби й проблеми людей.
«Приміром, цього року познайомилася з матір’ю, яка пожертвувала ниркою для свого сина, а потім їй довелося оббивати пороги різних чиновницьких кабінетів, збираючи кошти на ліки, адже простим людям вони не по кишені. Тому вкрай потрібні зміни в медичні галузі, для того, щоб усі без винятку українці мали доступ до якісних та високотехнологічних медичних послуг.»
Оксана Лозова наголошує, що сьогодні Україні необхідні пенсійна та медична реформи, а для того, щоб реформування було ефективним, влада повинна звернутися до досвіду інших успішних політичних діячів.



"Звісно, що реформи нам зараз дуже потрібні, я на цьому не раз наголошувала у своїх інтерв’ю. Але не в тому форматі, який нам пропонує влада, бо це є геноцидом мешканців України. Радикальна партія представила власний варіант проектів реформ, які спрямовані на соціальний захист людей. Нам вдалося акумулювати досвід, який може слугувати для розбудови нової, незалежної України", – каже Оксана Лозова.

"Підсумовуючи рік, можна сказати, що 2017-й був складним, суперечливим, однак, і сповненим натхненної праці та завзятої політичної боротьби за права людей. Цей рік мені вкотре довів, що наше майбутнє залежить від кожного з нас. Щоб побудувати справді вільну, незалежну державу, ми повинні робити все від нас залежне. Вірю, що врешті ми переживемо ці трагічні часи і зможемо вистояти, перемогти та жити щасливим і достойним життям. Тому щодо прийдешнього року маю лише оптимістичні сподівання", – підсумувала Оксана Лозова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Лідер Радикальної партії Ляшка на Рівненщині Оксана Лозова - про медицину і політику [+Відео]
Оксана Лозова: "Щоб досягти успіху, потрібно любити свою професію"

Лікар від Бога Оксана Лозова





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ