Ми у Facebook
31.01.2018, 08:01

Лісівники Рівненщини загортають канави бурштинокопачів

Іноді лісівники зустрічаються з протистоянням з боку незаконних старателів.
На сьогодні в держлісфонду Рівненської області на обліку понад 5 тисяч гектарів пошкоджених земель через незаконний видобуток бурштину. В тому числі на території природно-заповідного фонду площа порушених земель становить більше 500 гектарів.

Працівники лісової охорони підвідомчих підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства не допускають в’їзд спецтехніки для незаконного видобутку бурштину на територію держлісфонду - перекривають дороги в ліс, патрулюють тощо. Через що працівникам лісової охорони нерідко погрожують, бувають сутички з бурштинокопачами.

Рівненщина: чи засипали ями, через які стався конфлікт правоохоронців та бурштинокопачів

Минулого року, незважаючи на протистояння та опір працівникам державної лісової охорони та поліції з боку місцевих мешканців, таки вдалося загорнути 860 метрів викопаних канав на території природного заповідника, які використовували незаконні старателі для забору води.

Як засипають ями бурштинокопачів, через які стався конфлікт на Рівненщині

Лісівники планують, що з настанням сприятливих погодних умов спільно з правоохоронцями роботи із загортання незаконно виритих канав продовжаться. Зокрема, заплановано їх провести на теритоії Володимирецького, Зарічненського, Дубровицького та Клесівського лісгоспів.

Про це повідомляє прес-служба Рівненського обласного управління лісового та мисливсього господарства.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами