Ми у Facebook
04.04.2018, 11:08

Вимагатимуть переробити «ямкові» дороги

Депутати Рівненської обласної ради серйозно замислились над тим, як карати підрядників за неякісний ремонт доріг.
Цю ідею на засіданні бюджетної комісії озвучив обранець Василь Кльоп. Він обурився, що окремі ділянки почали розвалюватися після ремонту. Колеги пообіцяли знайти механізм, як змусити шляховиків якісно виконувати роботи.

— От їду з Костополя на Рівне, чимало ділянок відремонтованої дороги вже розвалюються. Асфальт злазить, адже підрядники не думають про якість покриття і не мають техніки, щоб дотримуватися стандартів, — обурився Василь Кльоп. — Потрібно зробити експертизу та покарати підрядника. Адже окремі компанії занижують вартість робіт для виграшу тендера. Потім купують неякісний асфальт, робітників наймають недостатню кількість. Потрібно їм дати зрозуміти, якщо не підписали акт-здачі об’єкта, то не варто подаватися на інший тендер.

Рівненський водій, в якого патрульні через яму забрали права, отримав назад документи

З такою ідеєю погодилася більшість депутатів бюджетної комісії. Однак заступник голови Рівненської ОДА Віталій УНДІР пояснив, що санкції та певні умови область може диктувати підрядникам, які виконують ремонт доріг місцевого значення:

— Торік ми вперше запровадили практику гарантій з боку шляховиків. Зокрема, вони беруть на себе зобов’язання і дають три роки гарантії на відремонтовану дорогу. Цього року погодилися давати п’ять років гарантії. Тепер вони будуть відповідати за якість. Що стосується доріг державного значення, то там якість контролює замовник — Служба автомобільних доріг. Вони запрошують підрядників і обговорюють кожну конкретну ділянку. Невдовзі зробимо обстеження стану найгірших відрізків і будемо визначатися, як відновлювати.

У квітні на Рівненщині знову запрацює асфальтний завод


Найбільше нарікань у водіїв на стан траси Рівне-Сарни.



Відео користувача Сергія Лук’янця у мережі Фейсбук.






На правах реклами