Ми у Facebook
24.04.2018, 17:09

Школярам Рівненщини пропонують написати есе про національну ідею

На Рівненщині стартував творчий конкурс.
Громадська організація «Інститут української національної ідеї» оголошує серед учнівської молоді 5-11 класів Обласний конкурс «Українська національна ідея як основа державотворення», який присвячується 100-річчю проголошення Української народної республіки.

Організатором Конкурсу є Громадська організація «Інститут української національної ідеї». До участі в організації та проведенні Конкурсу залучаються представники Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, закладів та установ освіти, культури, творчих спілок. До участі у Конкурсі запрошуються учні 5-11-х класів закладів загальної середньої освіти. На конкурс приймають твори-есе. (Есе (від франц. essai – досвід, проба, спроба, начерк, нарис) – прозаїчне висловлювання невеликого об’єму і вільної композиції, що виражає індивідуальні враження і міркування з конкретного приводу або питання і свідомо не претендує на вичерпну відповідь).

Роботи слід надсилати в електронному вигляді на адресу: iuni.rivne@gmail.com з поміткою «на конкурс» до 25 травня 2018 року. У супровідних документах окремим файлом необхідно чітко вказати прізвище, ім’я та по батькові учасника, назву закладу освіти, клас, а також прізвище, ім’я, по батькові педагогічного працівника (наставника), який його підготував до участі в Конкурсі.

Товариство Червоного Хреста в Україні відзначає 100-річчя

Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами «Переможець обласного конкурсу «Українська національна ідея як основа державотворення» та грошовими преміями у розмірі:

диплом І ступеня – 3 000 грн – одна премія;
диплом ІІ ступеня – 2 000 грн – дві премії;
диплом ІІІ ступеня – 1 000 грн – три премії.

Наставники, які підготували переможців Конкурсу, нагороджуються цінними подарунками.

У Рівному відбудеться Благодійний марафон «З вірою в майбутнє»

Урочиста церемонія нагородження переможців Конкурсу та педагогічних працівників (наставників), які підготували переможців, відбудеться напередодні Дня Конституції України.

Кращі роботи учасників будуть видрукувані в альманасі «Національна ідея українця».





На правах реклами