Ми у Facebook
25.06.2018, 13:56

"За бізнес, але проти запаху кальяну" - жителям будинку на Чорновола заважає "Туман"

Турбота про здоров'я ти успішний бізнес розсварили жителів будинку на Чорновола та власника кальянної "Туман".
Сьогодні, 25 червня у міській раді Рівного відбулось засідання тимчасової контрольної комісії для вивчення питання роботи закладу “Туман".

Численні скарги жителів будинку на роботу поза графіком власник закладу Генадій Вакулінській пояснює роботою "на вихід" до останнього клієнта, а нарікання на відсутність дозволу аргументує наявністю ліцензії та позитивними відгуками всіх комісій:

- Графік роботи у мене до 22 години, хоча, знову ж таки при всій повазі до людей, які живуть в цьому будинку я хотів би графік до 24 години. Є можливість це зробити, але прохання я подавав в процесі, коли у мене вже виникли суперечки і проблеми з даними жильцями. На даному етапі мені цей дозвіл не дадуть. Предметно говорити, що це нереально. Біля мене "Бахало" і ще двоє дверей, які успішно працюють до 24 години.При чому нікому не заважають. Я хотів би звернутись до нашщих депутатів, до керуючих органів за якимось належним до цього аналізом і винести хоча бю на сесію міської ради. щоб мені дали дозвілд працювати до 24 години і я при цьому всьому не порушував би ніяких правил торгівлі. Зараз ми працюємо до 22 години, але знову ж таки і потім працюємо "на вихід" не випихаємо людей. Просто персонал не обслуговує клієнтів. Люде досиджують свій час і залишають наш заклад. По які дозволи йде мова, я поки що не розумію. В мене є ліцензія, я сплачую податки. Кожен квартал на алкоголь і табак. Якщо я комусь заважаю, то проведіть професійний аналіз. Якщо заважає святлова реклама о 22 00, я думаю, що о 22 вона не заважає, бо навіть на вулиці ще видно. Якщо шум заважає, проведіть аналіз. це ініціатива третіх осіб, які хочуть мене звідти просто напросто вижити.


Жителі в обличчі, Юрія Максимцева "стоять на своєму", оскільки вважають, що кальян впливає на їх здоров'я і просять закрити заклад або виключити кальян з меню:

- Перше звернення про кафе Сохо бар, яке кальяном впливає на жильців згадується 03.04.2017 року. Воно не так заважало, як магазин побутової хімії "Prostor", якій знаходився на першому поверсі. Своїми запахами побутової хімії просто перекрива запах кальяну. Коло в дворі робилась заміна асфальто покриття в кафе Сохо бар була витяжка реалізована через пожежний вихід запасний, бо це колишнє бомбосховище. Коли власником першого поверха і підвального приміщення після будівництва відновлювалось асфальтопокриття це перкриття було ліквідовано і запахи замість того, щоб іти на вулицю пішли в жилі приміщення. Була встановлена витяжка, зовнішні додаткові труби власником приміщення. Проте, факт запаху диму від кальяну в дворі, в будинку та на дитячому майданчику залишається. Пункт 9, частина 2, стаття 13 Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення шкідливого впливу на здоров'я населенння" є такий наказ від 2005 року, що паління тютюну, кальяну і електронних сигарет у закладах ресторанного типу заборонено. В першу чергу, в жителів була одна вимога, щоб не було запаху кальяну ні в будинку, ні на ігровому майданчику. Зразу в приватній бесіді, коли ми намагалися знайти спільні контакти, пробували хоч трохи перекрити ці дирки, бо в під'їзді було таке, що навіть курить не треба було. Заходь, посиди в під'їзді і тобі хватить. Було проведено спроби зменшити потрапляння диму в будинок, але він 40 років і єдине перекриття там між підвальним приміщення і першим поверхом.Якщо не буде кальяну, ми може й погодимось щоб працювало до 24 години. Ми за бізнес, але проти запаху кальяну, бо хвилюємось за здоров'я.

За підсумками засідання, планується проведення комісії за участю поліції та Держпродспоживслужби, яка може призвести до закриття закладу.





На правах реклами