Ми у Facebook
03.07.2018, 17:18

Смертельна ДТП у Харкові: механік назвав швидкість, з якою їхала Зайцева

Фото pravda.com.ua

Сьогодні відбулося чергове судове засідання стосовно цієї трагедії.
Автомеханік Lexus Костянтин Кузнєцов заявив, що фігурантка смертельної ДТП в Харкові Олена Зайцева рухалася на швидкості понад 100 км/год.

Про це він сказав під час допиту в Київському райсуді Харкова 3 липня, передає місцеве видання "057.ua".

Механік стверджує, він оглядав пошкоджений Lexus 350, на якому їхала Зайцева.

Смертельна ДТП у Харкові: Олена Зайцева визнала свою вину


"Підключив комп'ютер, завантажив дані, потім роздрукував параметри зі збірки управління системи стійкості зі слідчим. Потім описали все згідно з протоколом", - розповів Костянтин Кузнєцов.

За його словами, блок спрацьовує тоді, коли автомобіль гальмує. Він утримує траєкторію. Систему можна вимкнути кнопкою на низькій швидкості. Це автоматична система і на момент огляду вона була не пошкоджена.

Смертельна ДТП у Харкові: Олена Зайцева визнала свою вину


На уточнююче запитання слідчого, могла б система спрацювати при гальмуванні, він відповів, що змогла б.

Також він відзначив, що Lexus Зайцевої рухався не тільки прямо, але більше в бік.

"Педаль газу була втиснута в підлогу. Поворот колеса 30,6 градусів. Передаварійна система була вимкнена", - пояснив свідок.

"У момент спрацювання системи автомобіль рухався без гальмування, він відхилився від траєкторії на 30 градусів. Швидкість була 102 км/год, включена третя передача", - повідомив чоловік.


Також він зазначив, що трапився "зрив автомобіля під час буксирування, або його штовхнуло щось в сторону", оскільки під час діагностики корпус був повернений на 33 градуси від заданої траєкторії.

При цьому Кузнєцов додав, що система курсової стійкості може спрацювати і при звичайному русі.

В цілому, за його словами, система працювала в штатному режимі.

"У пам'яті збереглася швидкість. У момент зіткнення спрацювала система. Озвучені дані не були враховані при розгляді справи", - прокоментував свідчення адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

У свою чергу прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик відповіла, що в документі є швидкість 102 км/год, але в свідченнях свідок не може сказати, в який саме момент Lexus рухався з цією швидкістю і тому 102 км не вказані в обвинувальному акті .

"Всі учасники процесу були з ним ознайомлені. Автомеханік нових доказів не надав і на хід суду не вплинув", - сказала Дубовик.


Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Про це повідомляє Українська правда, pravda.com.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ