15.07.2018, 18:02
Легко і просто: як приготувати абрикосове вино
Абрикосове вино - смачний напій, який стане хорошим доповненням будь-якого святкування. Як приготувати абрикосове вино, читайте далі.
Для приготування абрикосового вина вам знадобиться:
5 кг абрикосів
6 кг цукру
18 л води.
Приготування:
Абрикоси для вина не потрібно мити. Просто протріть їх вологою тряпкою від пилу, щоб не пошкодити шкірку, адже саме в ній містяться необхідні для вина дріжджі. Потім розріжте плоди на половинки і видаліть кісточки. Дехто використовує абрикоси цілими, але абрикосові кісточки містять отруйну синильну кислоту. Тому їх краще видалити.
Замочіть почищені абрикоси у кип'яченій воді на 4 дні. Після цього відіжміть м'якоть, додайте цукор і залиште бродити (10-25 днів). Вино треба періодично помішувати.
По завершенню бродіння вино процідіть і перелийте у скляний посуд для дозрівання.
Очистити вино можна за допомогою яєчного білка.
Білок одного яйця влийте у вино і перемішайте дерев'яною паличкою. Коли у вині випаде осад, відокремте його і перелийте вино з абрикосів в іншу ємність.
Рекомендації: готуючи вино, дотримуйтеся чистоти посуду, пристосувань і рук. Не використовуйте гнилих і зіпсованих ягід, готуйте вино в темному не жаркому приміщенні.
Уникайте довгого контакту м'якоті чи вина з повітрям під час приготування.
5 кг абрикосів
6 кг цукру
18 л води.
Приготування:
Абрикоси для вина не потрібно мити. Просто протріть їх вологою тряпкою від пилу, щоб не пошкодити шкірку, адже саме в ній містяться необхідні для вина дріжджі. Потім розріжте плоди на половинки і видаліть кісточки. Дехто використовує абрикоси цілими, але абрикосові кісточки містять отруйну синильну кислоту. Тому їх краще видалити.
Замочіть почищені абрикоси у кип'яченій воді на 4 дні. Після цього відіжміть м'якоть, додайте цукор і залиште бродити (10-25 днів). Вино треба періодично помішувати.
По завершенню бродіння вино процідіть і перелийте у скляний посуд для дозрівання.
Очистити вино можна за допомогою яєчного білка.
Білок одного яйця влийте у вино і перемішайте дерев'яною паличкою. Коли у вині випаде осад, відокремте його і перелийте вино з абрикосів в іншу ємність.
Рекомендації: готуючи вино, дотримуйтеся чистоти посуду, пристосувань і рук. Не використовуйте гнилих і зіпсованих ягід, готуйте вино в темному не жаркому приміщенні.
Уникайте довгого контакту м'якоті чи вина з повітрям під час приготування.

Категорія: Новини > Життя
Автор: Марія ЯСИНЧУКПереглядів: 14435Інші статті рубрики:
Рівненські спортсмени вибороли нагороди на націоналних змаганнях

Софія Кушнір із Сарненщини стала чемпіонкою України з вільної боротьби, а березнівчанин Андрій Семенчук виборов бронзу на Кубку України з греко-римської боротьби
переглядів: 203
У квітні на Рівненщині одружилися 294 пари

Серед новостворених родин традиційно багато військових.
переглядів: 208
На Рівненщині очікуються заморозки

Попередження про заморозки на Рівненщині: оголошено жовтий рівень небезпеки.
переглядів: 429
Померла 21-річна військова з Рівненщини

5 травня 2025 року під час проходження військової служби передчасно обірвалося життя солдата Яхимович Софії Павлівни, 2004 р.н., жительки села Топча.
переглядів: 575
Рівненський гвардієць здобув три «золота» на змаганнях «Київ незламний»

Понад 500 ветеранів, військовослужбовців і курсантів взяли участь у змаганнях «Київ незламний».
переглядів: 368