Ми у Facebook
15.07.2018, 18:02

Легко і просто: як приготувати абрикосове вино

Фото з Інтернету

Абрикосове вино - смачний напій, який стане хорошим доповненням будь-якого святкування. Як приготувати абрикосове вино, читайте далі.
Для приготування абрикосового вина вам знадобиться:

5 кг абрикосів
6 кг цукру
18 л води.

Приготування:

Абрикоси для вина не потрібно мити. Просто протріть їх вологою тряпкою від пилу, щоб не пошкодити шкірку, адже саме в ній містяться необхідні для вина дріжджі. Потім розріжте плоди на половинки і видаліть кісточки. Дехто використовує абрикоси цілими, але абрикосові кісточки містять отруйну синильну кислоту. Тому їх краще видалити.

Замочіть почищені абрикоси у кип'яченій воді на 4 дні. Після цього відіжміть м'якоть, додайте цукор і залиште бродити (10-25 днів). Вино треба періодично помішувати.

По завершенню бродіння вино процідіть і перелийте у скляний посуд для дозрівання.

Очистити вино можна за допомогою яєчного білка.

Білок одного яйця влийте у вино і перемішайте дерев'яною паличкою. Коли у вині випаде осад, відокремте його і перелийте вино з абрикосів в іншу ємність.

Рекомендації: готуючи вино, дотримуйтеся чистоти посуду, пристосувань і рук. Не використовуйте гнилих і зіпсованих ягід, готуйте вино в темному не жаркому приміщенні.
Уникайте довгого контакту м'якоті чи вина з повітрям під час приготування.





На правах реклами