15.07.2018, 18:02
Легко і просто: як приготувати абрикосове вино
Абрикосове вино - смачний напій, який стане хорошим доповненням будь-якого святкування. Як приготувати абрикосове вино, читайте далі.
Для приготування абрикосового вина вам знадобиться:
5 кг абрикосів
6 кг цукру
18 л води.
Приготування:
Абрикоси для вина не потрібно мити. Просто протріть їх вологою тряпкою від пилу, щоб не пошкодити шкірку, адже саме в ній містяться необхідні для вина дріжджі. Потім розріжте плоди на половинки і видаліть кісточки. Дехто використовує абрикоси цілими, але абрикосові кісточки містять отруйну синильну кислоту. Тому їх краще видалити.
Замочіть почищені абрикоси у кип'яченій воді на 4 дні. Після цього відіжміть м'якоть, додайте цукор і залиште бродити (10-25 днів). Вино треба періодично помішувати.
По завершенню бродіння вино процідіть і перелийте у скляний посуд для дозрівання.
Очистити вино можна за допомогою яєчного білка.
Білок одного яйця влийте у вино і перемішайте дерев'яною паличкою. Коли у вині випаде осад, відокремте його і перелийте вино з абрикосів в іншу ємність.
Рекомендації: готуючи вино, дотримуйтеся чистоти посуду, пристосувань і рук. Не використовуйте гнилих і зіпсованих ягід, готуйте вино в темному не жаркому приміщенні.
Уникайте довгого контакту м'якоті чи вина з повітрям під час приготування.
5 кг абрикосів
6 кг цукру
18 л води.
Приготування:
Абрикоси для вина не потрібно мити. Просто протріть їх вологою тряпкою від пилу, щоб не пошкодити шкірку, адже саме в ній містяться необхідні для вина дріжджі. Потім розріжте плоди на половинки і видаліть кісточки. Дехто використовує абрикоси цілими, але абрикосові кісточки містять отруйну синильну кислоту. Тому їх краще видалити.
Замочіть почищені абрикоси у кип'яченій воді на 4 дні. Після цього відіжміть м'якоть, додайте цукор і залиште бродити (10-25 днів). Вино треба періодично помішувати.
По завершенню бродіння вино процідіть і перелийте у скляний посуд для дозрівання.
Очистити вино можна за допомогою яєчного білка.
Білок одного яйця влийте у вино і перемішайте дерев'яною паличкою. Коли у вині випаде осад, відокремте його і перелийте вино з абрикосів в іншу ємність.
Рекомендації: готуючи вино, дотримуйтеся чистоти посуду, пристосувань і рук. Не використовуйте гнилих і зіпсованих ягід, готуйте вино в темному не жаркому приміщенні.
Уникайте довгого контакту м'якоті чи вина з повітрям під час приготування.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Марія ЯСИНЧУКПереглядів: 14335Інші статті рубрики:
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 378
У Рівному відбудеться БЛАГОЯрмарок
Рівненська обласна філармонія долучається до ініціативи Святослава Кокоші й запрошують відвідати Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ у Органному залі!
переглядів: 384
У Рівному завершилися обласні змагання з шахів
Фінал Чемпіонату області з шахів проходив у приміщенні першої ДЮСШ Рівненської міської ради.
переглядів: 423
Сьогодні у Рівному буде лекція про історію фотографії
27 березня о 14:00 у Рівненській обласній універсальній бібліотеці запланована подвійна лекція про історію фотографії у Рівному.
переглядів: 360
День святої Матрони: що потрібно знати про цей день
27 березня - День нефролога та пам'ять святої Матрони в церковному календарі. До Нового року залишилося 279 днів. Це також 763-й день війни в Україні.
переглядів: 399