Легко і просто: як приготувати абрикосове вино
5 кг абрикосів
6 кг цукру
18 л води.
Приготування:
Абрикоси для вина не потрібно мити. Просто протріть їх вологою тряпкою від пилу, щоб не пошкодити шкірку, адже саме в ній містяться необхідні для вина дріжджі. Потім розріжте плоди на половинки і видаліть кісточки. Дехто використовує абрикоси цілими, але абрикосові кісточки містять отруйну синильну кислоту. Тому їх краще видалити.
Замочіть почищені абрикоси у кип'яченій воді на 4 дні. Після цього відіжміть м'якоть, додайте цукор і залиште бродити (10-25 днів). Вино треба періодично помішувати.
По завершенню бродіння вино процідіть і перелийте у скляний посуд для дозрівання.
Очистити вино можна за допомогою яєчного білка.
Білок одного яйця влийте у вино і перемішайте дерев'яною паличкою. Коли у вині випаде осад, відокремте його і перелийте вино з абрикосів в іншу ємність.
Рекомендації: готуючи вино, дотримуйтеся чистоти посуду, пристосувань і рук. Не використовуйте гнилих і зіпсованих ягід, готуйте вино в темному не жаркому приміщенні.
Уникайте довгого контакту м'якоті чи вина з повітрям під час приготування.

Бути батьком — сенс життя: історія майора поліції Віталія Васильчука, який повернувся у стрій після поранення

Для Віталія Васильчука на перше місце завжди стояла родина — дружина Тетяна і три доньки — Марина, Дарина та наймолодша Вікторія. Саме вони стали тією берегинею, заради якої він знову встав на ноги після поранення, знову віддав себе службі і життя заради перемоги.
переглядів: 401
Рівняни — переможці Всеукраїнських змагань ветеранів "Сильні України

Команда ветеранів із Рівного стала однією з найсильніших на Всеукраїнських спортивних змаганнях «Сильні України», які об'єднують захисників з усієї країни. Вони вкотре довели: незламність — це не лише про війну, а й про силу духу у мирному житті.
переглядів: 250
Вараш в жалобі: офіційно підтверджено загибель Дмитра Касянчика

У Вараші – день скорботи. Стало відомо про загибель молодшого лейтенанта Дмитра Касянчика, який із червня 2022 року вважався зниклим безвісти.
переглядів: 433
Червень — сезон полуниці та черешні: як смачно і просто використати літні ягоди

У червні на ринках і в магазинах повно стиглих, запашних ягід — саме зараз триває сезон полуниці та черешні. Ці фрукти не лише смачні, а й корисні: вони багаті на вітаміни, антиоксиданти та клітковину. Ідеальний час, аби встигнути насолодитися ними сповна або зробити заготовки на зиму.
переглядів: 234
На Рівненщині вдруге провели ветеранський захід "Дубенська сила"

У Дубно вдруге відбувся захід для ветеранів та їхніх родин під назвою "Дубенська сила". Подію організували з метою підтримки українських захисників після повернення з фронту та сприяння їхній адаптації до цивільного життя.
переглядів: 260