Ми у Facebook
24.07.2018, 08:28

Десять автобусів отримають школи на Рівненщині

Про це вирішили депутати Рівненської облради.
Депутати постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків під головуванням першого заступника голови комісії Діани Гордійчук погодили проект рішення Про внесення змін до Обласної програми забезпечення закладів загальної середньої освіти шкільними автобусами у 2018 році. І рекомендували винести це питання на розгляд сесії 27 липня.

Рівненщина: бракований автобус за півтора мільйона урочисто передали сільській школі

Відповідно до проекту рішення, 5 районів Рівненщини отримають 10 шкільних автобусів, а саме: 5 автомобілів отримають заклади Острозького району, 2 – Бабинська об’єднана територіальна громада і по одному автобусу надійде у Деражненську та Смизьку ОТГ, а також для Уїздецької ЗОШ I-III ступенів Здолбунівського району. Загалом автомобільним сполученням зі школами вдасться охопити понад 400 дітей.

На Рівненщині побільшало шкільних автобусів

Як пояснив членам комісії заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Петро Коржевський, цим рішенням шкільними автобусами будуть забезпечені ті громади, які провели оптимізацію закладів освіти (або планують її здійснити найближчим часом) і придбали автобуси на умовах співфінансування у пропорції 70 на 30%.

Крім того, шкільні автобуси отримають громади, в яких свого часу такий транспорт був вилучений для потреб АТО.

Також заступник голови ОДА, депутат обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко повідомила колег про те, що в обласному бюджеті ще є кошти на забезпечення середніх шкіл Рівненщини шкільними автобусами. Однак скористатися ними заклади зможуть, якщо пройдуть процес оптимізації, а місцева влада долучиться до співфінансування на умовах 70 на 30%.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради, oblrada.rv.ua.





На правах реклами