Ніжинський салат з огірків на зиму — рецепти приготування
2 Салат з огірків з цибулею без стерилізації
3 Консервований салат з огірків з зеленню
4 Смачний салат з огірків з часником і цибулею
Стерилізований зимовий салат з огірків
Кожен Ніжинський рецепт салату з свіжих огірків на зиму обов’язково включає ще цибулю, всі інші складові потрібні для створення особливого смаку, різноманітності. Завдяки цій особливості з’явилося кілька способів приготування цієї страви. Нижче буде описано рецепт класичного Ніжинського салату з огірків на зиму.
Інгредієнти:
огірків (свіжих, перезрілих) — 3 кілограми;
цукру – 5 столових ложок;
зелені (кріп, петрушка) – 2 пучка;
цибулі – 1 кг;
запашного перцю – 5 шт;
оцет (есенція) – 2 ст. л.;
олії (соняшникової) – 250 р.
Приготування:
Добре вимийте овочі та зелень, залийте їх на 2 години крижаною водою.
Потім насухо витріть рушником, відріжте попки, наріжте кружальцями по 1 см, складіть у тару для приготування заготовки.
Наріжте дрібно зелень (обсушену на серветці), кільцями цибулю, складіть все у загальний посуд. Покладіть спеції, перемішайте. Дайте постояти овочам, щоб вони випустили сік. Підготуйте кришки, банки (стерилізуйте), щоб можна було почати консервувати. Розкладіть заготовку по банкам, щільно забийте їх до країв, залийте крутим окропом, не доливаючи до горлечка води «на палець».
Накрийте заготівлю гарячої кришкою, залиште на 20 хвилин.
Потім слід провести стерилізацію. Закип’ятіть в каструлі води, покладіть на дно тканину або дощечку (щоб банки не лопалися), поставте всередину посуд і тримайте там близько 15 хвилин.Загорніть кришки, залиште остигати.
Салат з огірків з цибулею без стерилізації
Пікантний салат з огірками на зиму, назва якого одразу ж викликає бажання закрити пару баночок, популярний серед господинь, тому що для нього немає необхідності відбирати тільки однакові, свіженькі огірочки. Консервувати можна з овочів у будь-якому стані – це не зіпсує смак страви. Особливо це важливо, коли ви пізно вирішили все ж закривати овочі, а на ринку залишилися тільки перезрілі. Готується Ніжинський салат з огірків на зиму з таких продуктів:
цибуля-ріпка, огірки (будь-які) – 4 кг;
цукор – 4 столові ложки.;
оцет (яблучний, винний, звичайний) – 200 мл;
рослинна олія рафінована – 200 мл;
перець горошок, запашний (за смаком);
сіль (велика, не йодована) – 4 ст. л.
Приготування:
Наріжте все великими кубиками або півкільцями, складіть в каструлю.
Добре перемішайте, покладіть цукор, сіль, залиште на 30 хвилин, щоб виступив сік.
Поставте посуд з овочами на плиту, варіть до кипіння, влийте оцет, знову доведіть до кипіння.
Гарячу заготівлю розкладіть по тарі, загорніть кришками, залиште в перевернутому стані.
Консервований салат з огірків з зеленню
Головна перевага у підготовці закуски на зиму з огірків – їх вистачить на весь холодний період. Всю консервацію можна зробити за один день і насолоджуватися смаком потім протягом тривалого терміну. В якості додаткових складових можуть бути використані різні продукти, в даному рецепті буде описаний варіант з додаванням зелені та моркви. Ніжинський салат з огірків на зиму потребує:
морквини (сорт Каротель) – 1 кг;
цукру – 75 г;
корнішонів – 7 кг;
лука – 2 кг;
зелені – 2 пучка;
олії – 300 мл;
солі – 90 г;
оцет – 100 мл
Приготування:
Добре промийте овочі, замочуйте їх 4 години в крижаній воді.
Злийте рідину, розкладіть їх на рушник на деякий час, щоб стекла вода.
Потім наріжте кільцями (попки викидайте).
Цибулю, моркву помийте, дрібно наріжте.
Викладіть всі підготовлені інгредієнти в алюмінієвий посуд.
Зелень дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів.
Насипте в посуд цукор, сіль, олію, оцет. Ретельно перемішайте, залиште просто стояти на добу, щоб стік сік.
Вимийте з содою банки для консервування, стерилізуйте їх протягом 20 хвилин а паровій бані.
Викладіть відразу ж в тару підготовлені овочі, загорніть кришок і залиште остигати.
Смачний салат з огірків з часником і цибулею
Всім любителям пікантних закусок буде цікавий спосіб приготування, який передбачає добавку часнику. Ви можете самостійно регулювати кількість цього допоміжного інгредієнта, що буде впливати на те, наскільки гострим вийде блюдо. Чоловікам подобається, коли побільше часнику, жінки ж вважають за краще класти його дещо менше. Заготівля відмінно підходить в якості закуски для спиртних напоїв, для неї знадобиться:
солі – 100 г;
оцту – 200 г;
середніх корнішонів – 4 кг;
рослинної олії – 250 г;
цукрового піску – 100 г;
часник – 10 зубків.
Приготування:
Наріжте вимиті овочі способом, який вам більше подобається.
Пропустіть через прес часник.
Додайте в одну ємність всі інгредієнти, добре перемішайте, залиште випускати сік на 3 години.
Розкладіть заготовку по банкам, стерилізують 20 хвилин.
Загорніть тару кришками. Залиште остуджуватися.
За матеріалами - radka.in.ua

Які релігійні свята відзначаємо у травні

У травні багато визначних і пам’ятних дат, пов’язаних зі святими угодниками Божими та нашою церковною історією.
переглядів: 200
Відновлено рух тролейбусів по вулиці Дубенській

Рух тролейбусів маршрутів №2, №7 та №11 на вулиці Дубенській у Рівному повністю відновлено.
переглядів: 308
Деякі мешканці Рівненщини можуть отримати 908 гривень на книжки в межах програми «єКнига»

У межах урядової ініціативи «єКнига» громадяни, яким виповнилося 18 років у 2024 році, а також ті, хто досягатиме повноліття цьогоріч чи в наступні роки, можуть отримати одноразову виплату в розмірі 908 гривень для придбання книжкової продукції.
переглядів: 305
Як позбутися ведмедки на городі: ефективні методи боротьби навесні

Дуже важливо почати боротьбу з ведмедкою вчасно (в кінці квітня – травні) до початку появи молодих особин шкідника.
переглядів: 808
Як приготувати мед із кульбаб: найсмачніший рецепт

Кульбабовий мед — це справжній скарб весни. Він має приємний золотистий колір, ніжний аромат та корисні властивості.
переглядів: 1253