Ми у Facebook
09.08.2018, 15:25

Маринуємо помідори на зиму: топ-5 рецептів

Фото з Інтернету

Помідори – один із улюблених овочів для зимових закруток. Ми підготували для вас декілька цікавих і водночас простих рецептів маринування томатів.
У кожної господині є власні рецепти зимових заготівель. Ми ж пропонуємо вам спробувати щось новеньке. Ось кілька простих рецептів маринованих помідорів:

Готуємо домашню аджику з помідорів: рецепт від рівнянки

1. Помідори половинками

Маринад на 10 літрових банок:
3,5 л води
400 мл оцту
400 г цукру
3 ст.л. солі кам'яної

Приготування:
Приготувати 10 літрових банок. На дно кожної покласти суцвіття кропу, перець чорний та духмяний горошком, зубчики часнику, кілька кружалець звичайної ріпчастої цибулі, 2 ст.л. олії.

Маринад довести до кипіння.
Зверху викласти порізані на половинки помідори. Залити охолодженим маринадом і стерилізувати 20 хв. від моменту кипіння, закрити металевими кришками. Банки перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.

Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти

2. Помідори, фаршировані часником


На 3-літрову банку: 2 кг червоних твердих помідорів, 2 головки часнику, 1 лавровий листок, 3-4 гвоздики, 3-4 горошини духмяного перцю, 5-6 горошин чорного перцю, 2-3 листочки м'яти, кориця на кінчику ножа.

Маринад:
1 склянка цукру (250 мл), 1,5 ст.л. солі з гіркою, 1 маленький пекучий перець, 80 мл 9% оцту.

Приготування:
На дно банки викласти лавровий листок, перці, м'яту, корицю. Зверху щільно викласти помідори, фаршировані часником. Для цього з боку плодоніжки вирізати у помідорів невеликий конус і вставити порізаний на пластинки часник.

Залити киплячою водою. Витримати 10 хвилин. Злити. Додати цукор, сіль, пекучий перець. Прямо в банку влити оцет і залити киплячим маринадом. Закатати. Щільно загорнути і залишити на добу до повного остигання.

Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців

3. Зелені мариновані помідори

Інгредієнти:
2 кг зелених помідорів
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.
гострий перець - 2-3 стручки
кріп - 40 г
хрін (листя) - 40 г
листя смородини - 2-3 шт.

Для маринаду (на 3 л води):
оцет - 700 мл
цукор - 350 г
сіль - 250 г
пряна гвоздика - 10 шт.
чорний перець - 10 горошин
запашний перець - 10 горошин
лавровий лист - 5 шт.

Приготування:
Помідори миємо, цибулю чистимо і розрізаємо на половинки. Укладаємо помідори в банки, між ними кладемо цибулю, гострий перець, кріп, листя хрону та смородини.

З води, оцту, цукру, солі та спецій робимо маринад, доводимо до кипіння. Заливаємо закип'яченим маринадом помідори, щільно закупорюємо банки і прибираємо в холодне місце.

4. Помідори у власному соку

На 1 трилітрову банку: помідори в банку – 1,5-1,7 кг; помідори на сік – 2-2,5 кг; сіль – 4 ч. л; цукор – 4 ч.л; часник – 2 зубці; лавровий лист – 2 шт.; перець горошком – 5-6 шт.

Приготування:
Поскладайте в помиті, стерилізовані банки помідори.
Помідори на сік пропустіть через м’ясорубку з насадкою для томатів або соковижималку.

Вилийте отриманий сік у каструлю, додайте сіль, перець, цукор, лавровий лист, часник доведіть до кипіння і проваріть ще 10 хв.
Потім залийте гарячим соком банки з помідорами накрийте металевими кришками і поставте стерилізувати 20 хв.
Закручуйте металевими кришками і переверніть до повного вистигання помідорів.

5. Помідори з медом

Інгредієнти:
2 кг помідорів,
200 гр ріпчастої цибулі,
50 гр солі,
100 гр меду,
50 гр фруктового оцту

Приготування:
Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Помідори ретельно промийте в проточній воді і наколіть з боку плодоніжки голкою або виделкою. У простерилізовані банки укладіть помідори, пересипаючи їх колечками ріпчастої цибулі.

Приготуйте маринад з розрахунку 50 г солі, 100 г меду і 50 г фруктового ароматизованого оцту на 1 літр води. Залийте помідори киплячим маринадом, накрийте стерильними кришками і пастеризуйте у киплячій воді, після чого банки відразу ж закатайте.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами