Ми у Facebook
22.08.2018, 17:00

Куди звертатись із запитом на публічну інформацію

Фото з Інтернету

Якщо вам не звернутись із запитом на публічну інформацію, то звернуть увагу
Як повідомили в ДПІ у м.Рівному, протягом січня – липня поточного року на адресу податкової інспекції відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» електронною поштою, в ході особистого відвідування надійшло 9 запитів на публічну інформацію (6 – від фізичних і 3 – від юридичних осіб). Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо: здійснення підприємницької діяльності; наявності транспортних засобів; надходжень до місцевого бюджету; законності здійснення діяльності на території ринку; сплати сум орендної плати за земельну діяльну; наявності/відсутності податкового боргу; стану виконання рішення суду.

Крім того, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» на розгляд до ДПІ за цей період надійшло 48 письмових звернень (заяв). Заявники звертались стосовно:

інформації про суму отриманих доходів; реєстраційних номерів облікових карток платників податків; інформації з податкової звітності; сплати, нарахування податків, зборів (ПДФО, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування); інформування про ухилення від сплати податків окремих платників тощо.

Всі запити та звернення було розглянуто та опрацьовано у законодавчо встановлений строк.

Податківці нагадують, що з інформацією щодо запитів на отримання доступу до публічної інформації та звернень громадян, можна ознайомитись на офіційному порталі «Територіальні органи ДФС у Рівненській області» за посиланням: http://rv.sfs.gov.ua.






На правах реклами