Ми у Facebook
02.09.2018, 11:30

На Рівненщині виявили сказ у собаки

Фото з Інтернету

Господар взяв вила і заколов тварину.
Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 30 серпня було зареєстровано випадок сказу єнотовидної собаки на території Дубровицького району.

29 серпня о 7 годині ранку житель с. Лісове вийшовши на подвір’я помітив біля власної собаки, яка була на прив’язі, єнотовидну собаку. Тварини між собою гризлися. Господар взяв вила і заколов тварину. Про даний випадок повідомив службу ветеринарної медицини. Спеціалісти держветмедицини Дубровицького району негайно виїхали на місце події, відібрали патматеріал від трупа єнотовидного собаки та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ Труп тварини спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворої єнотовидної собаки з іншими тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.





На правах реклами