Ми у Facebook
27.09.2018, 14:02

На Рівненщині через п'яного водія постраждав мотоцикліст і двоє дітей

Тепер чоловік відповідатиме перед судом.
Слідчі Березнівського відділення поліції скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно 37-річного чоловіка з села Зірне, який у нетверезому стані скоїв ДТП, де постраждали мотоцикліст та двоє малолітніх пасажирів.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 25 червня цьогоріч у селі Зірне.

Водій автомобіля «Volkswagen Transporter» на вулиці Зірненська не врахував дорожньої обстановки, зіткнувся із зустрічним мотоциклом «Jianshe», яким керував 24-річний місцевий житель, та втік із місця події.

Поліцейські розшукали водія мікроавтобуса, яким виявився житель Зірного. За результатами медичного освідування він перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Унаслідок ДТП водія мотоцикла та його двох родичок, чотирирічних пасажирок, із травмами різного ступеня госпіталізували до лікарні. У 24-річного чоловіка медики діагностували перелом гомілки, в однієї із дівчаток — відкриту черепно-мозкову травму, переломи стегна та гомілки, в іншої — закриту черепно-мозкову травму, забої та садна.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили тяжкі тілесні ушкодження потерпілим, у відкритому кримінальному провадженні за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України слідчі повідомили 37-річному чоловікові про підозру, а суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб. Після закінчення цього терміну запобіжний захід було змінено на домашній арешт.

Під час досудового розслідування слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини підозрюваного. За результатами проведених слідчих дій, зокрема слідчого експерименту, низки експертиз кримінальне провадження із обвинувальним актом за процесуального погодження із місцевою прокуратурою скерували до суду. Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.






На правах реклами