Ми у Facebook
13.11.2018, 15:22

Битва за шахову корону: без мата

Фото pixabay.com, nv.ua

За шаховою дошкою у Лондоні утвердився лад і спокій.
Триває чемпіонат з шахів за звання Чемпіона Світу. Вчора, 12 листопада, відбувся третій тур з 12. Попередні 2 завершилися нічиєю. І ця «шахова сутичка» закінчилася мирно – суперники Магнус Карлсен та Фабіано Каруана дійшли під час партії до нічиї. Схоже, що обидва гросмейстери вирішили створити низку партій з грамотним і послідовних розіграшів нічийних позицій, які потім стануть навчальним матеріалом для майбутніх поколінь.

Битва за шахову корону: сьогодні може бути переломний день

Обидва спортсмени демонструють не лише хорошу освіту, але й ґрунтовну підготовку до матчів, приміром, Магнус Карлсен зробив шостий хід ферзею на с7, що є малопоширеним ходом в історії.
Проте, будь – які прийоми не дозволили поставити мат у третьому турі. Тепер кожен з шахістів має 1,5 очки у своєму активі.

Сьогодні починається боротьба за шахову корону Світу

Нагадаємо, у разі нічиї в чемпіонаті відбудеться тайм-брейк: 4 партії з контролем часу 25 хвилин+10 секунд на хід. Якщо збережеться рівновага, то гратимуться 2 партії з контролем 5 хвилин+3 секунди на хід, а далі, при неохідності, ще чотири бліц-матчі по 2 партії. Якщо і тоді переможця не виявлять, зіграють так званий Армагеддон, партію, у якій білі матимуть 5 хвилин, чорні - 4, з додаванням 3 секунд після 60-го ходу. Нічия на користь чорних.





На правах реклами