Ми у Facebook
15.12.2018, 08:45

Сьогодні починається Об'єднавчий Собор

автор фото Деревягін Ігор, CC BY-SA 3.0, uk.wikipedia.org.

Він запланований на суботу, 15 грудня.
Про це повідомив Радник Президента України з гуманітарних питань Ростислав Павленко. За його словами в порядку денному Об’єднавчого Собору - створення Помісної Православної Автокефальної Української Церкви, ухвалення статуту цієї церкви і голосування за предстоятеля церкви, який і отримає від Вселенського Патріарха Томос про автокефалію Української Православної Церкви.

«Екзархи Вселенського Патріарху представлять до обговорення українським архієреям текст пропозицій до Статуту об’єднаної церкви. Синодом Вселенського Патріархату такі пропозиції сформульовані. Вони базуються на позиції Томоса про автокефалію і спрямовані на те, щоб цей Томос імплементувати в тіло статуту незалежної церкви», - сказав Радник Президента. Він зазначив, що статут ухвалюватиметься архієреями українських церков на Об’єднавчому Соборі.

Собор відбуватиметься у Святій Софії.

Нагадаємо, Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні 11 жовтня цього року. Перед цим у Києві повинні провести Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Ще 19 квітня 2018 року нардепи проголосували за постанову щодо звернення президента до вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.





На правах реклами