Ми у Facebook
27.12.2018, 12:37

Клініка “МайстерСтом”: лікування зубів як велике мистецтво

Щоб мати неймовірну, сяючу посмішку, потрібно довіряти свої зуби тільки професіоналам.
Надзвичайно приємно, що у нашому місті є клініка “МайстерСтом”, яку заснували 18 років тому подружжя Майструків Василь Васильович і Олена Петрівна. Тут працюють справжні професіонали та щирі люди, які перетворять ваш похід до стоматолога на свято. Злагоджений колектив, стоматологічні послуги європейського рівня та новітнє обладнання – це те, чим здобуває прихильність великих та маленьких рівнян клініка “МайстерСтом”.

Про 18 років успіху “МайстерСтом”, інноваційні методи лікування та плани на рік прийдешній ми поспілкувалися з гідним продовжувачем батьківської справи, лікарем-стоматологом вищої категорії Михайлом МАЙСТРУКОМ.

– “МайстерСтом” цьогоріч відзначив своє 18-річчя. Для клініки це надзвичайно великий проміжок часу. Як вдається бути лідерами в своїй справі впродовж років?



– 1 листопада 2000 року є офіційною датою створення клініки стоматології “МайстерСтом”. За цей період часу нашої роботи, ми вже змогли завоювати міцну довіру та вдячність наших пацієнтів. Клініка заснована на сімейних засадах, тому до нас ходять лікуватися всією родиною. Кожному – і дитині, і дорослому

– ми підберемо відповідного лікаря і метод лікування. Ви сказали, що ми є лідерами в своїй справі, але насправді лідерство – питання досить відносне. Я скажу досить прагматично, що ми просто щоденно стараємося якісно виконувати свою роботу. А для того, щоб ви в цьому переконалися не на словах

– стоматологія “МайстерСтом” має в Рівному три філії, які розташовані в різних районах міста, де ви можете переконатися у якості наших послуг. У кожній з клінік є професійне обладнання, сервіс європейського рівня, а зустрінуть вас досвідчені фахівці і зроблять все, щоб зубний біль вас не хвилював.

– Успіх – це запорука злагодженої роботи всього колективу. Як підбираєте собі працівників і чи задоволені командою, яка працює у ваших клініках?

– В нашій клініці працюють найкращі стоматологи, які допоможуть не тільки впоратися з існуючою проблемою, а й підберуть необхідний, саме для вас, комплекс профілактичних заходів, щоб позбавити від проблем із зубами в майбутньому. Я дуже пишаюся своїм колективом і страшенно люблю усіх своїх колег та співробітників. Надіюся, це взаємно.



– У стоматології завжди потрібно йти в ногу з часом, яке надсучасне обладнання нині мають клініки “МайстерСтом”?

– Всі кабінети у наших клініках обладнані інтраоральними камерами та мультимедійними моніторами (завдяки чому пацієнт може спостерігати за процесом лікування чи протезування та вносити свої побажання). На екрані монітора лікар миттєво одержує зображення досліджуваного зуба, контролює процес лікування і стан навколишніх тканин. Дані про обстеження кожного пацієнта зберігаються в банку даних. Також у клініці працюють стерилізатори останнього покоління. А останнє наше надбання – найновіша та найкрутіша, на мою думку, стоматологічна установка Kavo e80, яка коштує приблизно, як автомобіль Tesla model X.

– Який спектр послуг отримує людина, яка звертається до вас?

– Пацієнт отримує весь спектр стоматологічних послуг, абсолютно весь! Це діагностика, хірургія, дитяча стоматологія, ортопедія, ортодонтія, анестезіологія та естетична стоматологія.

– Знаю, що у вашій клініці застосовують інноваційний метод лікування “у чотири руки”, що мається на увазі?

– Насправді це не є новинкою і навряд чи зараз десь працюють по-іншому. Робота в “чотири руки” полягає у простому виконанні всіх стоматологічних маніпуляцій, але за допомогою асистента. Я дуже люблю всіх наших асистенток. А особливо пишаюся своєю асистенткою Катериною, яка є моєю правою, лівою, а інколи й обома руками. Вона мене розуміє з одного лишень погляду і передбачає усі мої подальші рухи та маніпуляції.

– Найвибагливішими пацієнтами стоматологів є саме діти. Знаю, що з ними ви практикуєте лікування зубів дітям у стані медикаментозного сну (седації). Розкажіть про це детальніше.

– Ми дуже довго до цього йшли, щоб у нашій клініці застосовувати седацію або лікування уві сні. Седація – це лікування ваших зубчиків, коли ви спите. У цьому випадку пацієнт вводиться в стан медикаментозного сну. І людина не відчуває ні страху, ні легких маніпуляцій лікаря. Якщо ж втручання обширні – видалення нерва з зубчика чи ще щось, тоді ще місцево в ділянці маніпуляції застосовується анестезія (звісно, якщо немає протипоказів). Зараз ми працюємо в команді з чудовим лікарем-анестезіологом Павлом Сільковським. Співпраця з ним приносить шалене задоволення. Немає наукових даних, що седація сучасними препаратами має негативні наслідки на здоров'я пацієнтів. У той же час є багато наукових досліджень про віддалену шкоду стресу, коли у повній свідомості пацієнта силою фіксують і лікують примусово. Навіть якщо упустити, що виглядає це жорстоко і неприпустимо з точки зору сучасних підходів до лікування хворих...

У США лікування зубів під седацією в дітей – це золотий стандарт, і без такої опції дуже важко отримати ліцензію на практику. Але якщо там це практикується давно, то ми до цього лише підходимо. І тут даються взнаки різна ментальність та необґрунтовані страхи наших людей. Справа в тому, що там ставлення до стресу і болю різко негативне. У нас вважали, що нічого страшного, якщо дитину скрутити, потримати трохи, бо це ж ніби для її блага. Там же такі речі не допускаються. У США абсолютна більшість жінок народжують безболісно за допомогою епідуральної анестезії.

У нас же відсоток тих, хто цим скористався, дуже низький. Причина та ж. Досі у нас майже не звертали увагу на страх, переживання людини. Американці ж давно знають, що стрес має значні негативні наслідки на психіку і здоров'я людини. Саме тому абсолютна більшість процедур, маніпуляцій, операцій дітям і дорослим повинна проходити безболісно і без стресу.

– Не зупинятися на досягнутому – це те, чим ви керуєтеся у своїй роботі. Які плани маєте на рік прийдешній, які ще новинки, передові технології у стоматології хотіли би реалізувати у своїх клініках?

– Найголовніша мета, яку ми ставимо перед собою, – не зупинятися на досягнутому. Кожний день приносить нові технології. За всім не услідкуєш, та й місто наше не є мегаполісом, щоб створювати 10-поверхову клініку. Тому я дякую Богу за свою улюблену професію, за те, що дає сили та натхнення працювати. А про новинки року прийдешнього я обов’язково напишу і сповіщу рівнянам у наступних наших інтерв’ю. Нехай зараз це буде маленькою таємницею, а для усіх наших пацієнтів – приємним сюрпризом.

Адреса: м. Рівне, вул. Набережна, 10

Контактні телефони:
+38 (0362)26-35-27
+38 (096) 428-41-36
+38 (066) 061-60-07
+38 (093) 516-93-60

e-mail: vip.ortodont@gmail.com
Соціальна мережа:
Google + : «Майстер-Стом Центр»
Сайт клініки: majsterstom.com.ua

Контакти інших клінік мережі стоматологій “Майстер-Стом”:


м. Рівне, вул. Фабрична, 14
тел. (0362)60-99-87, 60-99-66
е-mail: Kabanchik79@gmail.com

м. Рівне, вул. Ювілейна, 5
тел/факс (03622) 5-42-59, 61-96-97

Ліц. АЕ №197236 від 9.09.2013 МОЗ України





На правах реклами