Ми у Facebook
17.01.2019, 20:05

Олександру Усику - 32: головні досягнення українського боксера

17 січня свій день народження також відзначає Олександр Усик. Сьогодні знаменитому боксерові виповнюється 32 роки.
Його заслужено називають найголовнішим спортивним героєм України минулого року, адже він зміг досягти того, що раніше не вдавалося жодному українському боксеру - завоювати титул абсолютного чемпіона світу. У день народження Олександра журналісти програми «Ранок з Інтером» згадали головні досягнення спортсмена і важливі віхи на шляху до світового визнання.

У секцію боксу Олександр Усик прийшов тільки в 15 років, до цього займався дзюдо, футболом і навіть народними танцями. Енергійний хлопець із Сімферополя настільки захопився боксом, що вже в 21 рік став чемпіоном Європи, в 24 - чемпіоном світу, а в 25 - олімпійським чемпіоном. У 2012 році в фіналі боксерського турніру на Олімпіаді в Лондоні Усик впевнено переміг італійця Клементе Руссо і завоював золоту медаль. До цього він йшов більше 10 років.



Перейшовши в 2013 році з аматорського в професійний бокс, Усик почав співпрацю з досвідченим тренером Джеймсом Алі Баширом. «Моїм першим враженням було те, що він приємна людина, - згадує тренер. - Ми якось відразу зрозуміли один одного і, можна сказати, не минуло й 10 хвилин, як встановили контакт. А вже через 15 хвилин ми працювали «на лапах». Їх співпраця дала результат через три роки, у вересні 2016- го Усик став чемпіоном світу серед профі-боксерів. В той важливий для себе вечір Олександр переміг поляка Кшиштофа Гловацького, який до цього не програвав. Українцю дістався не тільки чемпіонський пояс, але і новий рекорд, який раніше належав Евандеру Холіфілду: щоб завоювати звання чемпіона світу американцю знадобилося 12 поєдинків, українцю - всього десять.

Олі Поляковій - 35: ексклюзивне інтерв'ю співачки напередодні ювілею

У липні 2018 року відбувся головний на сьогодні бій в кар'єрі Усика - поєдинок з Муратом Гассіевим. Здолавши росіянина, наш боксер переміг у Всесвітній боксерській суперсерії, отримав кубок Мохаммеда Алі і завоював звання абсолютного чемпіона світу! А перед цим були нервові, драматичні, але все ж переможні поєдинки проти Марко Хука і Майріс Брієдіс. Після бою з Гассіевим - захист титулу, бій з Тоні Білями. Усик сам викликав зухвалого британця на поєдинок і не побоявся битися на його території. Перемогою над Білями Усик остаточно всіх переконав: сьогодні він - один з найсильніших боксерів світу.

Всі свої перемоги Олександр присвячує родині: матері, дружині і дітям - донці і двом синам. Саме рідні - найвідданіші вболівальники Усика. Мама і дружина Катерина часто присутні в залі під час його поєдинків. «Мама взагалі переживає, - розповідає боксер. - Очі закриває і кричить супернику «Відійди від мого сина!» Або щось в цьому роді. Катюша теж емоційна: на відео помітно, як вона завжди плескає і щось кричить».

А ще перед кожним поєдинком Олександр просить Божої допомоги: «Куди мене направить Всевишній, туди я і піду. Бо всі речі, які я роблю, я роблю задля слави моєї віри православної. Можна фізично хоч на 100 мільйонів відсотків бути готовим, але якщо ти не будеш готовий духовно, то ти просто як повітряна кулька можеш луснути від маленького проколу голкою».

Про плани на 2019 рік у команді Олександра Усика поки говорять з обережністю: нічого не анонсують, не роблять гучних заяв. Але немає сумнівів в тому, що спортсмен вийде на ринг і порадує всіх українців новими перемогами.

Сюжет програми «Ранок з Інтером» про Олександра Усика – https://www.youtube.com/watch?v=0NO2sbiOYVs





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ