Ми у Facebook
23.01.2019, 12:00

Хижака Бориса привезуть до Рівного(+ВІДЕО,ФОТО)

Знесилену хвору тварину знайшли на Житомирщині, вона сама прийшла за допомогою до людей. Очевидно, хтось незаконно утримував Червонокнижну тварину у своєму господарстві.
21 січня поточного року до Державної екологічної інспекції Поліського округу звернулись небайдужі громадяни, які повідомили, що на території Комунальної установи «Обласного медичного центру вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради бачили поранену рись.

Рівненський зоопарк: графік роботи та вартість квитків

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відреагували негайно і спільно з працівниками Центру захисту тварин м. Житомира виїхали на територію вищезазначеного центру, де і було виявлено знесилену рись.


ФОТО: тварини рівненського зоопарку

При візуальному огляді тварини встановлено пошкодження правої передньої кінцівки та прийнято рішення про огляд тварини лікарем - ветеринаром. Рись доставили до спеціалістів ветеринарного факультету Житомирського агроекологічного університету, які надали кваліфіковану допомогу, а також дійшли до висновку, що тварина довгий час утримувалась в домашніх умовах, мала малорухливий спосіб життя, тому пристосуватись до існування в природних умовах їй буде важко.

На Рівненщині побільшало рисей

Керівництвом Державної екологічної інспекції Поліського округу вирішено питання щодо розміщення тварини в Рівненському зоопарку. Після нетривалого відпочинку, рись буде доставлено в зоопарк.

Детальніше у сюжеті телеканалу "Україна":

- Це самець, йому три роки. Місцеві ветеринари назвали його Борисом, - йдеться у сюжеті.



За матеріалами Державної екологічної служби Укрраїни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ