Ми у Facebook
05.02.2019, 16:39

На Рівненщині відбудеться творчий конкурс-фестиваль

фото з uuc.adventist.ua

Національний університет"Острозька академія" запланував у цьому році проведення XІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Учитель року предметів духовно-морального спрямування".
Фестиваль-конкурс "Учитель року предметів духовно-морального спрямування" має на меті привернути увагу українського суспільства до вихователя, вчителя, викладача, який викладає предмети духовно-морального спрямування, сприяти його професійному становленню, обміну досвідом, зростанню професійної майстерності. Результатом зростання професійної майстерності педагога стане удосконалення духовно-морального виховання дітей та молоді, успішна розбудова українського суспільства на засадах духовності й моралі.

До участі запрошуються вихователі дошкільних закладів, вчителі загальноосвітніх шкіл, викладачі професійно-технічних і вищих навчальних закладів України, які викладають предмети духовно-морального спрямування, а саме: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство», «Релігієзнавство», «Історія релігії», «Філософія релігії», «Психологія релігії» та ін.




Для участі у фестивалі-конкурсі необхідно надіслати заявку за 20 днів до проведення на електронну адресу: christian.lab@oa.edu.ua

XІV Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Учитель року предметів духовно-морального спрямування" відбудеться у Національному університеті «Острозька академія» 28-29 березня 2019 року.

ЗАГАЛЬНА тема 2019 року: «СЛОВО ПРО СЛОВО»
(до 25 річчя ВІДНОВЛЕНОЇ ОСТРОЗЬКОЇ АКАДЕМІЇ)


«На початку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Бог» (Івана 1:1)


для вихователів закладів дошкільної освіти,
для вчителів закладів загальної середньої освіти,
для викладачів професійно-технічних навчальних закладів,
для викладачів вищих закладів освіти:

Письмовий тест на знання Святого Письма (учасники пишуть тест під час конкурсу).

Демонстрація фрагменту інтегрованого уроку для певного класу (заняття для певного віку дітей / студентів) (за власним вибором із урахуванням загальної теми).
Час для виступу – до 15 хв.

Висловити Ваше розуміння щодо відомих біблійних віршів, запропонованих членами журі.

Наводимо приклади таких віршів:
«Промовляє до нього Ісус: Я – дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене» (Ів. 14:6);
«Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло та туліться до доброго!» (Рим. 12:9);

«Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа…» (Мт. 28:19) тощо.

Аргументуйте і конкретизуйте біблійні вірші прикладами явищ і подій, життям, поведінкою і діяльністю відомих вітчизняних історичних персонажів чи особистостей сучасності.
Час для виступу: до 5 хвилин.

Демонстрація фрагменту уроку (заняття) або виховного заходу: «Творчість на уроці (занятті) духовно-морального спрямування» з використанням музики, співу, гри на музичному інструменті, живопису, рукоділля, власних мультимедійних розробок тощо (на вибір вчителя (вихователя / викладача).
Час для виступу – до 10 хв.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Тест на знання Святого Письма учасники фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування» пишуть у Національному університеті «Острозька академія». Учасники, які володіють ПК, виконують тест на комп’ютері. Інші учасники писатимуть традиційно, на аркушах паперу, або їм буде надана допомога для виконання тесту на комп’ютері.

Щодо завдань фестивалю-конкурсу:
1. Демонстрація фрагменту інтегрованого уроку для певного класу (заняття для певного віку дітей / студентів) (за власним вибором із урахуванням загальної теми) має на меті продемонструвати фрагменти уроків із основ наук (історія, географія, біологія, література, мови, фізика, хімія, математика тощо), на яких використано матеріал із Біблії. Можна демонструвати уроки предметів духовно-морального спрямування, на яких подано матеріал із основ наук.

Урахування загальної теми конкурсу «СЛОВО ПРО СЛОВО» передбачає використання історій зі сторінок Біблії, що яскраво демонструють дотримання Богом Свого Слова (щоб збулося Писання).

Демонстрація авторського творчого доробку учителя: фрагменту уроку (заняття) або виховного заходу із використанням музики, співу, гри на музичному інструменті, живопису, рукоділля, власних мультимедійних розробок тощо (на вибір вчителя (вихователя / викладача).

Підготувати коротке монологічне висловлювання (до 5 хв.), у якому відомі біблійні вірші були б епіграфом або підсумком. У виступі слід показати розуміння біблійного вірша, а також конкретизувати його, за необхідності, прикладами явищ і подій, життям, поведінкою і діяльністю відомих вітчизняних історичних персонажів чи особистостей сучасності.
Біблійні вірші будуть запропоновані членами журі учасникам під час конкурсу.

 Два розгорнуті конспекти (заняття / уроку / практичного заняття та авторського творчого доробку) оформити в редакторі Microsoft Word; шрифт Times New Roman; розмір шрифту – 14; інтервал – 1,0 та надіслати в електронному вигляді на e-mail christian.lab@oa.edu.ua

Презентації бажано підготувати в PowerPoint.

Подання матеріалів (заняття / урок / практичне заняття та авторський творчий доробок) та заявок на участь у конкурсі – до 17 березня 2019 року.

Всі учасники фестивалю-конкурсу будуть нагороджені грамотами та бібліотечками християнської літератури.

Переможці будуть нагороджені дипломами, відзнаками та путівками до християнського оздоровчого табору.

Харчування учасників фестивалю-конкурсу за кошти організаторів.

Початок о 10 год. 28 березня 2019 року.

Адреса: Лабораторія християнської етики, психології та педагогіки; Національний університет «Острозька академія», вул. Семінарська, 2, м. Острог, Рівненська область, 35 800.

E-mail: christian.lab@oa.edu.ua Web-site: http://www.oa.edu.ua

Оргкомітет: тел. 067 104 5737, Власова Світлана Борисівна

Засновник та організатор фестивалю-конкурсу – науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».

Фестиваль-конкурс відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Участь безкоштовна.





На правах реклами