Ми у Facebook
10.02.2019, 15:20

Вибори-2019: як проголосувати не за місцем прописки

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями ви не може проголосувати на виборах президента, які відбудуться у березні 2019, за зареєстрованим місцем проживання, ви може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування.
Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси:

За мотивованим зверненням виборця орган ведення Державного реєстру виборців може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

Президентські вибори - 2019: список кандидатів (+БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА, ОНОВЛЕНО)

- До органу ведення Реєстру виборцю необхідно подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати.
До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій:

- довідку з місця роботи;
- довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, та інші. Перелік таких документів не є вичерпним.

Президентські вибори - 2019: "Я вірю – справжні зміни можливі!", - Святослав Вакарчук

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначено Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Для виборців, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, встановлено особливий порядок тимчасової зміни місця голосування: документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, такі виборці можуть не додавати до заяви.

Президентські вибори - 2019: Президент подав документи до ЦВК


Увага! Громадянин України, якому на виборах народних депутатів України тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, має право голосу на цих виборах лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та отримує лише бюлетень для голосування у вказаному окрузі.

За матеріалами drv.gov.ua





На правах реклами