Ми у Facebook
11.02.2019, 08:37

Мешканці Рівненщини можуть побачити сни юної художниці

Фото Віталія Бондарчука

У Національному університеті «Острозька академія» 6 лютого відбулося відкриття виставки «Кольорові сни Ані» юної художниці острожанки Анни Ярмолюк.
У 2017 році у дівчинки з’явилося хобі: на зимових канікулах вона спробувала малювати. Спочатку малюнки були на звичайному ксероксному папері. Однак після першого намальованого дерева сакури, захотілося працювати все більше, і більше. Так, юна мисткиня не встигла помітити, як нове хобі стало улюбленою справою. З часом вона перейшла на професійний папір, шукала свою техніку, малюючи різними фарбами. Але найбільшу кількість малюнків все ж створювала фарбою гуаш.

Фото Віталія Бондарчука
Фото Віталія Бондарчука


«Скажу лише те, що до художньої школи не ходжу, малюю для себе та тішу рідних. Думку, яку можна висловити у письмі, я переношу на папір. У підсумку виходить і фантастика, і трішки казки, якої не вистачає у житті. Із уже намальованих двохста картин – природа і пейзажі», – відгукується про свою творчість Анна.

Фото Віталія Бондарчука
Фото Віталія Бондарчука


Юна художниця брала участь у XXII регіональному конкурсі «Атомна енергетика і ми» на тему «Мирний атом Хмельницької АЕС» в місті Нетішині, де виборола 2 місце у номінації дитячої творчості. Наступного року на тому ж конкурсі дівчинка знову здобула 2 місце. І ще досягненням Анни була участь у районному конкурсі «Люби і знай свій край». Малюнок із зображенням замку князів Острозьких (вежі дон-жон XIV ст.) зайняв 1 місце.

Фото Віталія Бондарчука
Фото Віталія Бондарчука


«Анна малює свій настрій. Той факт, що вона створює таку велику кількість робіт говорить про те, що дівчинка дійсно має хист до малювання. Вона сама вчиться малювати, переглядає різні майстер-класи онлайн, їй цікаво самій відкривати живопис», – розповідає директор Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк.

Виставка робіт триватиме до 31 березня в головному корпусі Острозької академії (2 поверх).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ