Ми у Facebook
04.03.2019, 16:40

Коли настане справжня весна(+ПРОГНОЗ)

Календарна весна розпочалась у п'ятницю, 1 березня. Погода відразу показала свій мінливий характер. Теплі градуси на вихідних перетворились в мінуси, а з понеділка прогнозують дощі. То коли ж чекати справжню весну?
Весна обіцяє бути пізньою та контрастною: холодною по-зимовому в першій половині і спекотною по-літньому в другій. Такий прогноз народного синоптика Леоніда Горбаня, який підтверджують і вчені-кліматологи, пише "Сьогодні".

Практично весь березень очікується мокрим, хоча таких сильних морозів і снігопадів, як торік, коли сніг лежав майже до кінця березня, а нічні морози сягали 20 градусів, не буде. На свято 8 березня очікується прохолодна погода, але без морозу, можливий невеликий дощ. За розрахунками Горбаня, сльота і вогкість протримаються до 7-10 квітня, і лише після цього середньодобова температура перевищить +10 градусів. Зате потім різко почне теплішати, а все весняні опади випадуть до 15 травня. Через це нинішній Великдень (28 квітня) може бути дощовим. Погожі теплі дні настануть лише за два тижні до кінця весни.

Прогнози кліматологів

Вчені-кліматологи також обіцяють пізню, але теплу весну з мінливою погодою в березні. За словами заввідділу прикладної метеорології і кліматології УкрГМІ Віри Балабух, найтеплішим порівняно з нормою буде березень, середня температура за місяць очікується на 1-2 градуси вище середньостатистичної.

"Березень – наймінливіший весняний місяць, минулого року він був досить холодним, а попередніми роками, навпаки, теплим. У квітні і травні середня температура буде в межах норми", – прогнозує Балабух.

А заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко повідомив, що кліматична весна, тобто коли температура перейде через 0 градусів, настане у другій п'ятиденці березня.

"Середньомісячна температура очікується в межах 0-5 градусів тепла, опадів в березні випаде до 42 мм, це в межах 90-110% норми, але в Карпатах в березні можливі сильні снігопади, до 90 мм (в перерахунку до 90 см снігу)", – розповів Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:2019: Прогноз погоди в Україні на весь рік





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ