Ми у Facebook
26.03.2019, 18:00

Рівненщина: з берегів водойм зібрали понад 100 мішків сміття

Протягом 22 - 23 березня 2019 року Рівненським рибоохоронним патрулем проведено прибирання берегової лінії водойм області.
До заходу також долучились громадські інспектори, рибалки любителі та небайдужі громадяни. Всього в акції взяли участь близько 50 людей.

Прибирання узбережжя водойм відбулось у таких місцях:

1. Басівкутське водосховище в м. Рівне.
2. Старе русло р. Горинь в м. Дубровиця Дубровицького району.
3. Хрінницьке водосховище в с. Товпижин Демидівського району.

Зібрано понад 100 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, покришок тощо.
Нагадуємо, пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.

Львівське сміття було не тільки у Рівному. Де ще? (+ІНФОГРАФІКА)

Пам’ятайте, кожен з нас щодня робить власний вибір: зберегти життя нашої планети чи сприяти її загибелі. Тому коли ви виходите на природу, не забувайте прибрати за собою та не лінуйтеся сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей та молодь дбайливо ставитися до навколишнього середовища.

Рівняни скаржаться на гори сміття (+ ВІДЕО)

Довідкова інформація:

Нещодавно експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду, то до 2050 року у Світовому океані пластика буде більше, ніж риби.





На правах реклами