Ми у Facebook
29.03.2019, 14:00

Володимир Жемчугов привіз до Острозької академії фільм “Бранці Кремля"

Фото Дарини Воздіган, oa.edu.ua.

В Національному університеті «Острозька академія» радник Міністра інформаційної політики, Герой України Володимир Жемчугов презентував студентам документальний фільм “Бранці Кремля”, який розповідає про 64 українських політв'язнів.
“У 2013 році ви були ще досить юними і мабуть, не замислювалися над тим, що ж відбувається в країні, але ви маєте знати правду, чому і як це сталося. Гібридна війна, яку розпочала Росія проти України, викликає багато нерозуміння не тільки в молоді, а й у старшого покоління. Тому фільм “Бранці Кремля” дає відповіді на певні питання, пов'язані з цією війною”, – зазначив Володимир Жемчугов.

Фото Дарини Воздіган, oa.edu.ua.
Фото Дарини Воздіган, oa.edu.ua.


Також під час спілкування зі студентами Володимир Жемчугов поділився власними спогадами з війни, адже з травня 2014 року він був організатором і активним учасником руху опору проти російської окупації на Луганщині. Із 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року перебував у полоні бойовиків так званої “ЛНР”. У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Сьогодні Володимир Жемчугов є активним учасником державних і волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема проводить військово-патріотичні лекції-бесіди з молоддю, військовослужбовцями.

Фото Дарини Воздіган, oa.edu.ua.
Фото Дарини Воздіган, oa.edu.ua.


Спілкування Володимира Жемчугова зі студентами відбувалося у форматі “відкритого мікрофону” – кожен охочий мав можливість поставити питання щодо реакції на фільм міжнародної правозахисної спільноти, військових подій, долі українських політв'язнів тощо.

Фото Дарини Воздіган, oa.edu.ua.
Фото Дарини Воздіган, oa.edu.ua.


Наприкінці зустрічі студенти отримали диски з фільмом та інші інформаційні матеріали про військові події в Україні.

Нагадаємо, студенти Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» мали можливість зустрітися із суддею Костопільського районного суду, випускницею нашої альма-матер Вітою Левчук.

Нещодавно Прем`єр Міністр Володимир Гройсман та Міністр освіти та науки Лілія Гриневич взяли участь у форумі Національна безпека: Синергія освіти та економіки, який регулярно регулярно проводять в "Острозькій академії".





На правах реклами