Ми у Facebook
03.08.2019, 08:00

Мережа автобусних маршрутів: В Україні запустили зручний сервіс

На карті ви зможете перевіряти: які автобусні маршрути є в місті, які компанії їх обслуговують та коли у них закінчується дозвіл. Ви не задоволені перевізником? Дізнайтеся, що це за людина чи компанія. Подивіться на карті, де ще він працює, коли у нього закінчується дозвіл на відповідний маршрут.
«Мережа автобусних маршрутів» — інтерактивна мапа, яка показує автобусні маршрути між містами в Україні та за кордоном, проміжні зупинки на маршрутах і точки перетину кордону.

Усього на мапі візуалізовано майже 4000 маршрутів. Завдяки використанню різних наборів відкритих даних карта дозволяє подивитися на автобусні перевезення цілісно.



Як користуватися картою:

До вашого користування представлено дві карти: “Міжобласні” та “Міжнародні” маршрути. Кожна лінія на карті — це один маршрут, а точками показано населені пункти, де він починається та закінчується. Що більша точка, то більше маршрутів виходить із цього міста. На першій мапі (“Міжобласні”) вказані ті маршрути, що виходять за межі області. Маршрути, що починаються на території України й ведуть в інші країни (“Міжнародні”), ми показали на окремій мапі.

- Ви можете скористатися пошуком, щоб знайти населений пункт , який вас цікавить, або виб рати його безпосередньо на карті.
- Після того, як пункт обрано, на карті підсвічуються всі маршрути, які з нього починаються, а праворуч відкривається список проміжних зупинок.
- Натискайте на маршрути зі списку, щоб побачити деталі: перелік перевізників, рівень комфортності та вік автобусів, наявних на маршруті, а також частоту поїздок.
- Натиснувши на “Розклад”, ви можете побачити час та місце проміжних зупинок для обраного маршруту.

Щоб перейти до міжнародних маршрутів, натискайте на кнопку Міжнародні у правому верхньому куті екрана. Там ви зможете побачити інформацію про міжнародні маршрути, а також пункти перетину кордону, через які вони проходять.

Для пасажирів:

Для пасажирів цей інструмент може бути корисним з кількох причин. По-перше, він пропонує офіційну інформацію про автобусні маршрути, проміжні зупинки та розклади. Це дозволить пасажирам планувати поїздки, що особливо актуально для подорожей на великі відстані та за кордон, а також в незнайомі куточки України.

Окрім того, користувачі зможуть побачити, хто саме обслуговує їхній маршрут, і яким автопарком володіє перевізник. Також можна дізнатися про власників дозволів на перевезення та термін їх дії. Керуючись міркуваннями безпеки та законності, громадяни можуть у співпраці з владою наполягати на здійсненні перевезень добросовісними компаніями, які отримали усі необхідні документи та мають якісні транспортні засоби.

Повідомляє Міністерство інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Куди мешканці Рівненщини можуть поскаржитися на водія маршрутки

Схеми всіх тролейбусних маршрутів у Рівному (+ КАРТА)





На правах реклами