Ми у Facebook
21.04.2019, 14:05

Рівненщина отримає вакцину проти сказу

фото з dity.ogo.ua

Ліки уже є і очікують відправки.
Україна закупила понад 93 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Перша партія 15 тисяч доз вже прибула на склад і готується до відправлення в регіони.

Першими вакцини для профілактики сказу отримають Львівська і Тернопільська області - 956 і 375 доз відповідно поїхали у ці регіони сьогодні. З початку наступного тижня антирабічні вакцини відправлять в усі області країни відповідно до розподілу (Наказ МОЗ України №865 від 17.04.2019).

Рівненщина отримає 500 доз у 500 флаконах вакцини ЕРОРАБ / VERORAB Вакцина Антирабічна інактивована суха по 1 флакону з порошком (1 доза) та 1 попередньо заповненому шприцу (0,5 мл), що містить розчинник (0,4% розчин натрію хлориду), в картонній упаковці. Санофі Пастер C.A., Франція.

Антирабічні вакцини, що призначені для профілактики та лікування сказу у дітей та дорослих, закуплені та доставлені агенцією Crown Agents за кошти Державного бюджету. Ці вакцини вироблені у Франції у повній відповідності з вимогами GMP (Належної виробничої практики) та специфікаціями в реєстраційному посвідченні країни-імпортера.

Термін придатності доставлених вакцин для профілактики сказу - 30 квітня 2021 року. Обрані Crown Agents постачальники жорстко контролювали виконання всіх необхідних умов щодо транспортування вакцин та забезпечили постачання вакцин з максимально можливим строком придатності.

Загалом Crown Agents придбали для МОЗ України 93 081 вакцин для профілактики сказу за кошти Держбюджету. Наступні партії вакцин будуть доставлені впродовж року.

Про це повідомляє Урядовий портал, kmu.gov.ua.

У Рівному скажений собака покусав жінку. Також кіт покусав сім’ю і помер.





На правах реклами