Ми у Facebook
25.04.2019, 08:00

Що потрібно робити у Чистий четвер

Сьогодні, 25 квітня Чистий четвер. Це останній четвер Великого посту, який припадає на Страсний тиждень.
"ОГО" писали, чого не можна робити в Чистий четвер. Сьогодні розповімо про православні традиції, що збереглися до нашого часу як правильно себе вести і що обов'язково потрібно зробити в Чистий четвер 2019.

Що потрібно робити згідно з народними традиціями:


- Виходячи з самої назви дня, всі дії, думки і молитви в Чистий четвер повинні бути спрямовані на прибирання, наведення порядків і очищення, причому, не тільки тіла і навколишнього простору, але в першу чергу – душі і думок.

- Рано вранці Чистого четверга вмийтеся із сріблом, тобто занурте у воду срібну монетку, каблучку, ланцюжок або ложку. У народі вірили, що в Чистий четвер прикмети про воду та срібло допоможуть додати краси і молодості шкірі.

Розклад богослужінь у Рівному на Страсному тижні

- Намагайтеся скупатися до сходу сонця в Чистий четвер. За традицією це один з головних ритуалів дня. Краще зануритися у відкриту водойму, тому що вода в ній наділена в цей день особливою силою і цілющими властивостями. Але також можна прийняти душ вдома. І не забудьте перед цим помолитися. Здійснюючи обмивання, ви збережете силу і здоров'я на цілий рік, а ще зможете уникнути багатьох хвороб.

Що роблять в Чистий четвер в будинку?

Господині вчиняють генеральне прибирання. Поміркуйте, що вам більше не потрібно і позбудьтеся від мотлоху. Вичистіть та промийте кожен куточок в будинку, вибийте килими, протріть пил, влаштуйте велике прання. Вважається, що Великодня кожна річ в будинку радіє святу і хоче бути чистою і вмитою.

- Коли приберете своє житло, винесіть з дому сміття, а воду вилийте в те місце, де нічого не росте, наприклад, на камені або на дорогу. У Чистий четвер цей обряд допоможе вам позбавитися від всього негативу в будинку.
Намагайтеся все встигнути в Чистий четвер і в жодному разі не залишайте на Страсну п'ятницю невимитий посуд і замочену або не випрану білизну.

У Чистий четвер чимало рівнян пектимуть святкові паски + РЕЦЕПТИ

- Повертатися до прибирання вам не доведеться весь пасхальний тиждень.
Після того, як поприбирали і навели лад у хаті, можна взятися до святкової випічки, фарбування яєць і приготувань різноманітних великодніх страв. Але пам'ятайте, що Великий піст ще не закінчено, тож готувати вам доведеться без дегустації.

- Вважається, що в Чистий четвер змови на гроші допоможуть не тільки зберегти, але і примножити капітал.

Джерело:https://ukr.segodnya.ua/lifestyle/fun/chto-nuzhno-delat-v-chistyy-chetverg-glavnye-pravila-1255708.html





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ