Готуємо розсаду перцю до висадки у відкритий грунт

Земельна ділянка, на якій планується висаджувати розсаду перцю, до висадки, повинна бути підготовленою. Кращі попередники — багаторічні трави, озимі зернові, морква, цибуля, горох. Розпочинається підготовка з осіннього перекопування грунту. В разі, якщо під попередню рослину не використовували органічні добрива, то під перекопування необхідно внести добре перепрівший перегній або компост в дозі 4-5 кілограм на 1 квадратний метр.
Яке овочеве сусідство не завадить багатому урожаю
А на кислих грунтах додатково внести по 40-50 грам вапякових добрив (вапнякова мука, крейда). Весною земельна ділянка знову перекопується або рихлиться, але на меншу глибину. Під весняне глибоке рихлення) вноситься нітроамофоска (азофоска) — 2-3 кілограма на одну сотку. В період, між весняною перекопкою і висадкою розсади, по мірі необхідності, поверхня грунту рихлиться.

Висадка розсади у відкритий грунт проводиться тоді, коли мине загроза весняних заморозків і грунт прогріється до 15-16 градусів тепла. По календарних термінах, це припадає на третю декаду травня. Але, якщо перць висаджується під укриття, то посадку проводять на 10-15 днів раніше. При висаджуванні саджанців перцю, їх корінці засипають в грунт на ту саму глибину, на якій вони були в стадії розсади. Висаджену розсаду поливають лише теплою водою.
Дача.Сад.Город. Рятуємо овочі від весняних заморозків
Ранні сорти солодкого перцю висаджують по схемі 30х40 або 40х40 см, середньоранні - 45х45 або 40х50 см, середньостиглі — з міжряддями 60 см і відстаннями між рослинами 40 см.

насіння, добрива, город, земельна ділянка, розсада, Дача. Сад. Город. перець
Курячий послід для плодових дерев: чи варто використовувати та які культури його "люблять"

Курячий послід давно здобув популярність серед садівників завдяки своїм унікальним властивостям. Його вважають ефективним органічним добривом, що сприяє гарному росту і рясному плодоношенню яблунь, груш, слив та інших плодових дерев.
переглядів: 84
Перший весняний мед: коли збирають і чому він найкорисніший

З настанням весни природа прокидається, і разом із нею починається новий бджолиний сезон. Саме у квітні-травні пасічники збирають перший мед — так званий «весняний» або «первак».
переглядів: 755
Взуття для походів: як правильно обрати і чому це має значення в горах

Гірський похід — це не просто свіже повітря і пейзажі. Це випробування на витривалість, планування і правильний вибір спорядження. Однією з ключових речей у кожному маршруті є взуття. Саме воно відповідає за вашу стабільність, безпеку та комфорт протягом усього шляху.
переглядів: 171
Смачне на вечерю: печеня по-домашньому

Ця страва — справжня кулінарна класика, яка здатна створити атмосферу затишку навіть у будень. Готується просто, а смак — знайомий з дитинства.
переглядів: 284
Як приготувати ідеальне ризотто: ключові поради для ідеальної текстури

Ризотто — страва, яка на перший погляд здається простою, але насправді потребує точності та уважності. Один необережний крок — і замість ніжної кремової текстури ви отримаєте розварену кашу або пересушений рис. Втім, є простий спосіб, що допоможе уникнути помилки та досягти бажаного результату.
переглядів: 782