Ми у Facebook
15.05.2019, 10:12

Молоді кінематографісти презентуватимуть у Рівному власний фільм

Робота над стрічкою нещодавно завершилася.
Фільм "Вальс" розповідає про те, як молода пані Ара розшукує викрадену сестру. Під час пошуків вона знайомиться з вуличним артистом — Лео. Разом вони опиняються в епіцентрі протистояння сил світла та пітьми. Ара та Лео готові боротися з викрадачами, проте на них чекає зустріч з паном Мороком та його свитою.

Ініціатором зйомок та автором сценарію є рівнянин з творчим псевдонімом Kema.

"Якось біля мене пара моїх друзів танцювала вальс і ми мало не зіштовхнулися. В той момент я подумав як би гарно дивився фільм з красивою екшен сценою бійки в поєднанні з танцем на якомусь балу. Фактично з цього моменту я почав продумувати, заради чого це могло б відбуватися? Хто головні герої які їхні характери та мотиви? Від цієї сцени в мене визрів задум на повний метр, але я розумів масштабність і складність справи, тому вирішив зробити короткометражний фільм. Багато людей казали, що навіть короткометражний варіант нереально зняти без бюджету та великого досвіду, проте я вирішив спробувати. Проект був важким, бо потребував коштів, яких не було, багато людей, локацій, коні, графіка і т.д. Проте, на щастя, знайшлися люди, які повірили в задум загорілися цією історією і допомагали втілити його в життя. Коли займаєшся улюбленною справою, труднощі не зупиняють, а коли ще поруч є люди, які також горять ідеєю під силу майже все. Спочатку надихає задум, він мов дитина народжується росте та розвивається, а потім долучаються люди, яким це теж цікаво. Процес повністю захоплює і потихеньку стає видно результат. Для тих, хто любить кінематограф це не пусті слова - Магія Кіно. Від народження ідеї до її втілення пройшло близько двох років. Загалом у фільмі було задіяно біля трьох десятків людей.

Звісно результат ще не такий як би хотілося. Ще є багато чого вчитися. Проте задуми є, досвід прийде з часом, а може і кошти знайдуться на більші проекти. Тому знімали знімаємо і вірю що ще зніматимемо і Українське кіно стане діамантом світового кінематографу" - розповідає Kema.



Як згадував автор, він був не єдиним творцем фільму:



"При першому знайомстві з Kem`ою він розповів про свою ідею, і не пам’ятаю як він дізнався про те, що я займаюсь бойовими мистецтвами, але він запропонував мені зробити постановку бойових сцен та зіграти одну із ролей. Потім в бесіді зі мною він дізнався, що я маю обладнання і якийсь час займався відеозйомками. Тому автоматично я став і оператором, і звукорежисером, і маючи деякий досвід в монтажі, то і взявся монтувати. Попервах Kema мав бути продюсером і режисером фільму, але в процесі підготовки виявилось, що сама підготовка настільки непроста справа і рівняється по складності з кінознімальним процесом, що частково режисура сама собою делегувалась і мені. Дуже рідко коли буває, що труднощі приносять задоволення, а із справою яка тобі подобається саме так і відбувається. Особливо сили додаються тоді, коли перемагаєш складну ситуацію, а їх було доволі, адже ми робимо свої перші кроки в кіно", - говорить один із творців фільму "Вальс" Андрій Дещинський.

Годинникар.
Годинникар.


Сяйво та Світанок.
Сяйво та Світанок.


Морок.
Морок.


Побачити стрічку можна буде вже у четвер, 16 травня, в головному корпусі НУВГП у залі платформи взаємодій «Простір» (4 поверх) о 19:30.



Прем’єра також відбудеться задля підтримки молодої рівнянки, яка бореться з хворобою.





На правах реклами