Спалах кишкової інфекції: Як вберегтись рівнянам
Кожну хворобу легше попередити, ніж лікувати. Тому і гостям, і запрошеним необхідно дотримуватися основних правил профілактики кишкових інфекцій.
Насамперед, слід пам’ятати, що влітку значно зменшується термін зберігання продуктів та готових страв. Також на першому місці стоїть питання належного температурного режиму зберігання сировини, харчових продуктів та готових страв. Тож дуже уважно потрібно підходити до питання розробки меню, замовлення страв. Обмежити або і не використовувати так звані «швидкопсуючі» продукти: холодці, заливні страви, салати з майонезом, приготовлені заздалегідь, тістечка та інші кондитерські вироби з кремом, желе. Якщо салати, то лише приготовлені перед подачею на стіл, а ще краще – нарізані овочі без заправок та різних соусів.
Необхідно передбачити достатню кількість холодильного обладнання. Це, насамперед, стосується випадків проведення весільного застілля в домашніх умовах. При спеці до 30 градусів зберігати страви та харчові продукти у коморах та підвалах неприпустимо!!!! Зверніть увагу на достатню кількість кухонного та столового посуду, розроблювального інвентаря.
Гарячі страви необхідно піддавати ретельній кулінарній обробці. Щоб запобігти сальмонельозу рекомендую відмовитися від страв у яєчному клярі, так як на велике застілля готується велика кількість виробів та не дотримується тривалість їхнього прожарювання. Котлети, фрикадельки, тефтелі необхідно після прожарювання додатково прогрівати у духових шафах.
Дуже уважно необхідно підходити до питання закупівлі сировини та харчових продуктів. Купуйте лише у перевірених виробників, з холодильних вітрин, не купуйте на стихійних ринках.
Досвід показує, що майже половина всіх випадків кишкових інфекцій пов’язана з недотриманням елементарних правил особистої гігієни. Чистота рук має бути найголовнішим пріоритетом кухаря та офіціанта! Руки потрібно завжди мити перед приготуванням та прийомом їжі, після користування туалетом, а також кожного разу, прийшовши додому. Необхідно мити руки самому та привчати цьому своїх діток. У місці приготування страв обов’язково має бути рукомийник із милом та одноразові рушники.
Дбайте про чистоту посуду, кухонного начиння та інвентаря. Забезпечте ідеальну чистоту на кухні. Захистіть кухню, комори, складські приміщення від комах (мух, тарганів) та гризунів. Вікна мають бути обов’язково засітчені.
При появі перших симптомів кишкової інфекції, не приступати до приготування їжі, а звертатися до лікаря. - за матеріалми Рівнепродспоживслужби.

Чим відрізняється фторопласт від інших видів пластику

Фторопласт не використовують «просто так» — його обирають, коли інші матеріали не витримують умови експлуатації. Він дорогий у порівнянні з поліетиленом або поліамідом. Наприклад, якщо розглянути товари від ТОВ ПКФ Електропласт — постачальника кондукційних та електроізоляційних пластиків, фторопластові заголовки будуть приблизно у 2-3 рази дорожчі за інші. Але матеріал є незамінним там, де потрібно поєднання хімічної стійкості, термостабільності й мінімального тертя. Розгляньмо конкретні галузі та чому саме ПТФЕ.
переглядів: 268
На частині вулиць Рівного можливе ускладення рух

У Рівному тривають дорожні роботи: можливе ускладнення руху транспорту на деяких вулицях
переглядів: 443
Прогноз погоди на Рівненщині у вівторок, 7 травня

Синоптики прогнозують хмарну погоду, без істотних опадів.
переглядів: 379
Як урізноманітнити інтимне життя: поради для пари
Інтимне життя — одна з найважливіших частин будь-яких стосунків, і його значення важко переоцінити. Часом стосунки можуть потрапляти в рутину, коли звичка бере верх над емоціями, а близькість з партнером стає менш інтенсивною. Щоб уникнути монотонності, варто активно працювати над збереженням тепла та пристрасті в стосунках. Іноді навіть невеликі зміни можуть додати нового вогню та інтересу.
переглядів: 151
Рецепт ідеального бісквіту: секрети легкого й пухкого тіста

Бісквіт — основа безлічі десертів. Але приготувати його так, щоб він був ніжним, повітряним і не осідав після випікання — справжнє мистецтво.
переглядів: 412