Ми у Facebook
21.07.2019, 14:40

Рівняни скаржаться на підземні переходи

ілюстративне фото з dyvys.info

За словами мешканців міста, вони давно стали незручними.
На сайті Рівненської міської ради з’явилася петиція про необхідність ремонту підземного переходу на вулиці Соборній. Ось що значиться в тексті петиції, автором якої є Світлана Коваленко:

"Підземний перехід на Соборній біля магазину Мілан вже давно став занедбаним. Він є не зручний і небезпечний для всіх категорій громадян, в першу чергу для маломобільних людей (вагітні жінки, люди похилого віку, люди з інвалідністю, діти до 7-ми років). Сходи знаходяться в аварійному стані, пандуси відсутні. Сам перехід став безкоштовним туалетом.

Також варто зазначити що найближчі наземні переходи знаходяться на чималій відстані від цієї підземки.

Насправді, підземний перехід надасть можливість безпечно переходити дорогу на даній ділянці дороги, відсутність пішоходів у невстановленому місці дозволить уникнути аварій та зберегти людське життя.

Тому просимо відремонтувати та облаштувати даний підземний перехід", - йдеться у тексті петиції.

Підземні переходи обурюють і активістів.

"Для Рівного підземні переходи не виправдані, адже в нашому місті цілком реально забезпечити людей можливістю безпечно і комфортно переходити вулицю наземним шляхом. Підземки в містах – це спадок радянського минулого, і в містах, де поважають людей, максимально докладають зусиль щоб їх позбутися і зробити міське середовище безбар’єрним. Нові державні будівельні норми України вже взагалі не передбачають наявності підземних переходів у таких місцях, де у Рівному розміщено підземки. Поки людина молода і здорова – вона особливо не звертає на це уваги. Але не можна забувати про тих, для кого кожен спуск під землю для переходу вулиці – випробування. Зрештою, може настати час, коли спуститись у підземку буде нелегко для будь-кого з нас", - ще в березні написала в блозі на ресурсі "4 влада"
Олена Пінчук, оординаторка ініціативи «Рівне – місто дружнє до дитини»

Проте нові державні будівельні норми стосуються лише розміщення нових підземних переходів.

"Нові державні будівельні норми стосуються проектування та будівництва нових об’єктів, а ті, які є, вони залишаються. Потрібно проводити капітальний ремонт", - говорить Віталій Герман, заступник міського голови Рівного.

До речі, тема підземних переходів увійшла до передвиборчої агітації. Один із кандидатів - мажоритарників обіцяє побудувати підземний перехід через залізничні колії в місті Здолбунові.



Нагадаємо, що планували побудувати підземний перехід під залізницею, що з’єднає вулиці Дворецьку та Малорівненську.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ