Ми у Facebook
18.07.2019, 16:03

Президент змінив закон про військову службу

фото з prm.ua.

Що з’явилося нового?
Президент Володимир Зеленський підписав указ про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України.

З'явився новий пункт 263, в якому йдеться, що в разі введення воєнного стану для формування військових адміністрацій в населені пункти відправляються військовослужбовці з метою виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки із збереженням на військовій службу без виключення зі списків особового складу.

Заміщення посад військовослужбовцями звідповідно до переліку посад у військових адміністраціях, що підлягають заміщенню військовослужбовцями військових формувань, особами рядового і командного складу правоохоронних органів, і переліком посад, які можуть бути заміщені такими військовослужбовцями та правоохоронцями в районній, обласній військової адміністрації, затвердженими президентом України за поданням головнокомандувача ЗСУ.

Відрядження військовослужбовців у військові адміністрації зі збереженням на військовій службі та їх відкликання відбуватиметься наказами по особовому складу начальника Генштабу. Про призначення військовослужбовців, відряджених на посади у військові адміністрації, ці адміністрації письмово повідомляють в Генштаб ЗСУ.

За погодженням з Генштабом відряджені військовослужбовці звільняються з посад у військових адміністраціях і знову спрямовуються в його розпорядження у разі: припинення або скасування воєнного стану; завершення виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки; невиконання військовослужбовцем обов'язків на займаній посаді.

У разі необхідності начальник Генштабу може відкликати з військової адміністрації відряджених військовослужбовців, повідомивши про таке відкликання начальнику військової адміністрації з наданням відповідної заміни.

Після повернення в розпорядження Генштабу ЗСУ військовослужбовці продовжують проходити військову службу або звільняються з військової служби в установленому порядку.

В розділи щодо термінів вислуги при можливому "введення воєнного стану" для молодшого і старшого офіцерського складу, які проходять військову службу, дане формулювання замінена на "оголошення стану війни", і терміни вислуги встановлюються "до дня і часу припинення стану війни ".

Розділ про види посад і вимог при призначеннях на посаду доповнений тим, що військовослужбовці призначаються на посади і переміщаються по службі по основній або спорідненою спеціальністю не тільки з урахуванням досвіду служби, а й "рівня їх професійної компетентності, особистих якостей і досягнень і відповідності характеристикам посад , визначених Міністерством оборони України ".

При цьому з цього ж пункту забрали фразу про те, що "переміщення військовослужбовців по службі проводиться, як правило, без зарахування в розпорядження відповідних командирів".

Пункт про те, що після закінчення підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації військовослужбовці повертаються до військових частин, які направили на таку підготовку, доповнена тим, що курсанти навчальних частин з числа громадян, прийнятих на військову службу за контрактом осіб рядового складу, сержантського і старшинського складу , після закінчення курсу підготовки / перепідготовки / підвищення кваліфікації призначаються на посади згідно з отриманою військово-облікової спеціальності, крім військовослужбовців, які зараховуються в розпорядження командира військової частини А0515 (Головне управління розвідки Міноборони України).

Про це повідомляє телеканал ПРЯМИЙ.

Нагадаємо, пільги під час вступу до вищих військових закладів, запроваджені в минулих роках, збережені і в нинішній вступній кампанії. Нагадаємо, цьогоріч 24 серпня, параду не буде.





На правах реклами