Ми у Facebook
31.07.2019, 11:51

Сьогодні рівняни зможуть безкоштовно пройти тест на гепатит

В Рівному всі бажаючі зможуть безкоштовно пройти тестування на гепатит С.
Сьогодні, 31 липня, у Рівному відбудеться інформаційно-просвітницька акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Акція триватиме з 13:00 до 15:00 в парку молоді «Лебединка». Під час акції всі охочі зможуть безкоштовно пройти тестування на гепатит С, отримати кваліфіковану консультацію лікарів та соціальних працівників, ознайомитися з інформаційними матеріалами про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.

Організовує акцію Рівненський обласний БФ «Наше Майбутнє» спільно з Рівненським центром громадського здоров’я, за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я Alliance for Public Health».

ДОВІДКА:
Вірусний гепатит C (ВГC) — це захворювання, спричинене вірусом, який може передаватися через кров від однієї людини до іншої. Хвороба вражає насамперед печінку.

Унаслідок дії вірусу печінка зазнає ушкоджень і зрештою може не впоратися з виконанням життєво важливих функцій. Хронічна форма ВГC може призвести до серйозного пошкодження цього органу, наприклад, фіброзу, цирозу і навіть до раку печінки (гепатоцелюлярної карциноми).





На правах реклами