Як вибрати стиглий і смачний кавун (+ПОРАДИ)
Кавун треба вибирати не найбільший і не найдрібніший - кілограмів 5-7. Бійтеся гігантських ягід (цілком можливо, що він «сьорбнув» лишку добрив) на тлі дрібних, і навпаки - кавуни однакової міри зрілості повинні не сильно відрізнятися розмірами.
2. Забарвлення
«Бойове забарвлення» кірки кавуна має бути контрастним, тобто максимально чітко позначені темні і світлі смуги.
Темні, майже чорні смуги говорять про те, що плід отримував багато поживних речовин. Був добре освітлений і мав інтенсивний і повноцінний обмін речовин. Дозрівши, він, перш за все, відключився від баштану. Пересох хвостик (сам пересох, а не був відірваний). Потім перестав продукувати тепер уже непотрібний йому хлорофіл. І під дією світла стали з'являтися світлі плями.
3. Стан кірки кавуна
На дотик кірка повинна бути дуже твердою: самостійно відірвавшись від гілки, плід більше не отримує вологи і швидко твердне. Проколоти нігтем ви її не зможете ні за що, якщо кавун «готовий»! Коричнева і волога кірка - показник того, що кавун переспів.
4. Звучання
Кавун повинен резонувати. Це відбувається тому, що м'якоть зрілого кавуна має мікропорожнечі.
По кавуну треба шльопнути, не клацнути по ньому, а гарненько шльопнути. Ця процедура проводиться таким чином: кавун кладуть на долоню лівої руки, а правою рукою стукають його у бік. Кавун повинен віддаватися в лівій руці.
5. Попка
Кожен чув, що за «попкою» кавуна можна визначити: хлопчик це чи дівчинка, саме дівчатка вважаються більш смачними. У «хлопчика» низ ягоди опуклий, а кружечок на ній маленький. А у «дівчаток» низ більш плаский, а кружечок широкий. "Дівчата" вважаються смачнішими: кісточок у них менше, а цукру більше.
6. Хвостик
Стан хвостика, коли він стирчить (якщо його спеціально не обрізали продавці під корінь), може так само розповісти вам про зрілість плода. Хвостик повинен бути помірно сухим: занадто сухий хвостик означає, що плід відвезли з баштану багато тижнів тому. Однак сухим хвостик міг стати і після того, як його насильно відрізали і він висох «по дорозі», тому звернути свою увагу варто на місце його переходу в кавун. Хвостик як шнурок проростає з "ґудзика". Так от краї цього ґудзика і має бути сухими, а не тільки хвостик. Зате мокрий зелений хвіст майже гарантія незрілого плода.
7. Плямочка збоку
Це пляма утворюється в місці контакту кавуна з землею, і якщо вона є, значить, кавун встиг дозріти на грядці. Колір плями повинен бути насичено-жовтим або (ще краще) темно-оранжевим, але не білий!
Корисно знати:
Щоб перевірити кавун на стиглість, його кидають у воду, спливе - значить стиглий.
За матеріалами cookbook.itop.net
літо, ціна кавуна, сезон кавунів, стиглий кавун, як вибирати, кавун, споживач
Записатися на щеплення від коронавірусу можна буде через "Дію"

У Мінцифрі розробляють інструмент, який уже з наступного тижня дозволить записатися на вакцинацію уже з наступного тижня.
переглядів: 104
Гороскоп на 27 лютого: інтуїція підкаже

Непоганий день для спокійних та цікавих справ, які робляться без зайвих нервів.
переглядів: 243
Якою погодою на Рівненщині розпочнеться березень

На початку березня погода буде мінливою
переглядів: 201
Рівнянка претендує на Mrs. Ukraine World 2021

27 лютого вперше в унікальному форматі телевізійного шоу в Києві відбудеться Національний парад успіху і краси "MRS. UKRAINE WORLD 2021".
переглядів: 233
Чи можна захворіти на коронавірус через вакцину?

Вакцина має основи вірусу, чи може він інфікувати людину, після введення вакцини? Про це читайте далі.
переглядів: 252
Чи є різниця, де вироблена вакцина?

Україна в першій партії отримала 500 тисяч вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. Про це йдеться на офіційному сайті МОЗ.
переглядів: 230
Гороскоп на 26 лютого: суб’єктивні висновки

Досить емоційний день. На що звернути увагу?
переглядів: 597
Швидкі рецепти: смачні й універсальні ліниві вареники [+Відео]

Пропонуємо скористатися доступним та цікавим відеорецептом від Руслана Сенічкіна.
переглядів: 2491
Після потужних морозів на Рівненщині аномальне тепло

На Рівненщину прийшло аномальне тепло
переглядів: 284