Ми у Facebook
01.08.2019, 16:40

Чехія чекає українців на роботу

Йдеться про офіційне працевлаштування.
Чеський уряд збільшив удвічі річну квоту на прийом трудових ресурсів з України з 19 до 40 тисяч осіб. Про це повідомляє Radio Praha.

За словами міністра закордонних справ Чехії Томаша ПЕТРШІЧЕКА, мова йде про подвоєння кількості наданих дозволів на роботу. Досі досі кількість нових працівників, які могли протягом одного року приїхати для працевлаштування в Чехії, становила 19,6 тисячі. Тепер їхню кількість збільшено до 40 тисяч.

Раніше в МЗС Чехії неодноразово заявляли, що кількість дозволів на роботу, що виділяються в рамках режиму "Проект Україна", недостатні, а термін очікування подачі документів на "робочу карту" перевищує 80 днів, тому близько 20% українців відмовляються від наміру поїхати на роботу в Чехію.
На початок 2018 року в Чехії було працевлаштовано 121 086 українців, що становить понад 20% всіх іноземців, що працюють в республіці, інформує Корреспондент.net.

Як писала раніше ОГО, у 2018 році місцевий бізнес у Чехії відчув дефіцит робочої сили, і уряд збільшив квоти на працівників з України до 19 тисяч 600.

Оголошення Рівне-Луцьк: Потрібні жінки на шоколадну фабрику в Чехію

Крім того, Чехія спрощує надання громадянства нащадкам емігрантів. Діти і внуки чехів, які емігрували з Чехословаччини до 1989 року, ймовірно, зможуть отримати громадянство Чехії у спрощеному порядку.

Відповідний проєкт закону схвалили депутати Сенату, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Praha. Для цього потрібно надати заяву і документи, які детально доводять, коли і як їхні батьки чи бабусі та дідусі втратили громадянство ЧССР. Документ ще має підписати президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Трудова міграція: чому українці їдуть за кордон на роботу?
У Рівному не вистачає працівників - чимало виїжджає за кордон

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами