Ми у Facebook
14.08.2019, 14:09

У рівненському парку "Хімік" влаштували унікальне фаєр-шоу

Незабутнє видовище влаштували рівнянам у парку "Хімік" цієї суботи.
Організатори першого Всеукраїнського фестивалю дерев’яних скульптур вирішили подарувати рівнянам емоції, яких ще не було. Адже скульптури з дерева у місті не палив ще ніхто!

Всеукраїнський фестиваль дерев’яних скульптур вразив своїм розмахом. На свято до Рівного приїхало 12 різьбярів з Харкова, Одеси, Житомира, Львова, Сум і Закарпатської області.

Організатор дійства, рівненський скульптор Олександр КОЗАЧУК каже, що наступного року фестиваль стане міжнародним, адже вже є закордонні майстри, які хочуть брати в ньому участь.



– Наступного року ми хочемо організувати фестиваль, який буде розрахований на 20 учасників, бо запрошуватимемо на нього майстрів з інших країн. Вірю, що це буде ще більш масштабне дійство, і він справді стане родзинкою нашого міста.

Не відбувся б фестиваль і без підтримки меценатів, за сприяння яких це свято стало можливим. Один з них – депутат Рівненської міської ради Олександр НЕСТЕРУК. Він переконаний, що такі заходи створюють бренд міста та збільшують його впізнаваність на рівні України та світу.



– Я постійно намагаюся підтримувати подібні заходи. Адже це можливість зібрати майстрів своєї справи, а рівнянам подивитися неймовірне шоу. Так, "родзинкою" цьогорічного заходу стало фаєр-шоу, коли майстри палили вирізані скульптури й усі охочі могли сфотографуватися поряд з ними, – розповідає Олександр Нестерук. – Бензин палав приблизно 20 хвилин, за цей час скульптури не згоріли, а лише набули темнішого забарвлення. Потім майстри з допомогою пил висвітлили їх. Після чого майстри покриють скульптури воском, фарбою та вони прикрасять наш парк "Хімік".





У парк "Хімік" скульптури повернуть 25 серпня, де вони прикрасять Алею дерев’яних скульптур.





На правах реклами