Ми у Facebook
18.09.2019, 10:40

На Рівненщині згоріла господарка: Гасили всім миром

17 вересня за номером 101 до пожежно-рятувальної служби району надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Зелениця Володимирецького району.
Володимирецький район: рятувальники ліквідували пожежу в приватному господарстві

За вказаною адресою відразу було направлено черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Подолавши 13 км. відстані рятувальники прибули до місця виклику. На той час вогнем вже повністю була охоплена будівля дерев’яного гаража, піднавіс з дровами, а також більше половини покрівлі блочної господарчої споруди, критої шифером. Провівши бойове розгортання рятувальники відразу подали на гасіння водяний ствол.









Слід відмітити, що активну участь в гасіння пожежі приймали і місце жителі, які з допомогою підручних засобів, а пізніше і з власною мотопомпою допомагали гасити вогонь. Гасіння ускладнював сильний вітер та значне горюче навантаження, адже в господарчій споруді було багато сіна. Пожежу досить швидко вдалося локалізувати, а пізніше і повністю ліквідувати в тих масштабах, яких вона набула до прибуття вогнеборців.

Внаслідок пожежі було знищено дерев’яний під навіс з дровами, дерев’яний гараж та трактор Т-40, який був всередині, більшу частину покрівлі господарчої споруди, пошкодив її стіни, знищив близько 300 тюків сіна, а також частково знищив та пошкодив речі домашнього та господарського вжитку, зерно.

Для гасіння пожежі було залучено 1 пожежну автоцистерну та 4 рятувальників.

Наразі всі подробиці даної події встановлюються.

У зв’язку із стрімким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігають мешканців краю суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, та дбати про належний протипожежний стан власних господарств, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню.

Обов’язково проводьте виховну роботу зі своїми дітьми та пояснюйте, яку небезпеку несе в собі вогонь, який вирвався з-під контролю, та до чого це може призвести. Утримайтесь від спалювання сухої трави та залишків сухої рослинності, в цю пору року від цього виникає значна кількість пожеж, під час яких навіть гинуть люди. Переважна більшість пожеж стаються внаслідок людського фактору, тож недопущення пожеж залежить лише від нашого свідомого та суворого дотримання правил пожежної безпеки.

В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ