Ми у Facebook
24.10.2019, 08:00

Очільник Рівненщини показав народним депутатам зриту землю

Огляд наслідків нелегального видобутку бурштину в урочищах «Гальбіне», «Підстанція» та ін.

Вчора, 23 жовтня на Рівненщині працювала робоча група Верховної Ради України.
Парламентарі, представники Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства й Міністерства енергетики та захисту довкілля, а також очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль вивчали ситуацію на місцях легального та нелегального видобутку бурштину.



«Немов на поверхні Місяця. Таке враження від сьогоднішніх відвідин місць незаконного видобутку бурштину на Сарненщині. Разом з народними депутатами спілкувалися із мешканцями, старателями, лісівниками, місцевою владою. Завдання – допомогти парламентарям напрацювати законопроект, який допоможе легалізувати видобування сонячного каменю із врахуванням інтересів простих людей», - підкреслив Віталій Коваль.

Він додав, що можливість законно добувати бурштин – це офіційні робочі місця, в першу чергу, для жителів Полісся і додаткові надходження в бюджет області. Це порядок і захищеність екології нашого краю, прозора і зрозуміла робота для промисловців.

Офіційний видобуток бурштину ДП УКРБУРШТИН<br />
<br />
Офіційний видобуток бурштину ДП УКРБУРШТИН



«Закон про бурштин потрібен негайно. Можливо, він не задовольнить усіх причетних до видобування сонячного каменю, проте створить прозорі загальнодержавні правила ведення бізнесу у цій сфері. До того ж, зніме соціальну напругу серед місцевого населення, яке нарешті зможе займатися таким промислом офіційно», - наголосив очільник області.



Проблематику видобування й обігу бурштину учасники парламентської робочої групи у форматі круглого столу також обговорили з керівниками окремих структурних підрозділів Рівненської ОДА, силових структур та лісництва.



Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський закликав прийняти закон щодо легалізації видобутку бурштину до 1 грудня 2019 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ