Ми у Facebook
14.12.2019, 15:20

Студентки Острозької академії посіли перші місця в обласному етапі міжнародних конкурсів

фото з oa.edu.ua

30 листопада 2019 року студентки Національного університету «Острозька академія» взяли участь в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді ім. Т. Г. Шевченка, який відбувся в Рівненській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 13.
Гуманітарний профіль представляла п’ятикурсниця спеціальності «Українська мова і література» Тетяна Марценюк, яка виборола 1 місце.

«Завдяки участі в цьому конкурсі я змогла доповнити своє бачення життя та творчості Тараса Шевченка новими фактами, думками. Нашим завданням цьогоріч було розвінчати усталені міфи "кріпак", "мужик" і змалювати справжнього інтелектуала, людину надзвичайно освічену, якою, власне, й був Тарас Григорович», – ділиться думками переможниця.

Відмінними результатами студентка завдячує кафедрі української мови і літературі, зокрема науковому керівникові професорові Івану Хом’якові.

З-поміж нефілологічного профілю Острозьку академію представляла першокурсниця спеціальності «Політологія» Анна Лаврінець, яка також здобула 1 місце. До конкурсу дівчину готували Лариса Мініч та Ірина Рабчук.

7 грудня в Рівненській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 24 відбувся обласний етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому студентки нашого університету також продемонстрували відмінні результати. Перше місце серед представниць гуманітарного профілю посіла п’ятикурсниця спеціальності «Українська мова і література» Віолета Немикіна.

«Одне із завдань було на знання змін в Українському правописі. На мою думку, це слушно, оскільки зміни вже є і до них треба звикати. Хто буде це робити, якщо не філологи? Шлях до перемоги був передовсім довгим, бо я тепер аналізую й усвідомлюю, що це не результат підготовки двох тижнів, а тривалий і поступовий процес у декілька років, який може давати що далі, то ліпший результат. Якщо говорити суто про цьогорічний обласний етап, то, на мою думку, завдання були не дуже важкі, різнобічні. Принаймні вийшла з авдиторії в хорошому настрої і задоволена собою. Уважаю, що це вже маленька перемога», – розповідає Віолета Немикіна.

Готував студентку до конкурсу доктор педагогічних наук, професор Іван Хом’як.

На цьому ж конкурсі 1 місце з-поміж представників нефілологічного профілю здобула першокурсниця спеціальності «Культурологія» Наталія Бойко (наукова керівниця – кандидатка філологічних наук, доцентка Лариса Мініч).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Острозька академія виграла грант Українського культурного фонду

Острозька академія — у рейтингу найкращих університетів Європи і Центральної Азії

Острозька академія має найбільший конкурс серед університетів на Рівненщині





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ