Ми у Facebook
24.02.2020, 17:23

Український фільм отримав перемогу на фестивалі в США

фото з prm.ua.

Стрічка українського режисера Дмитра Томашпольського «Сторонній»/«Stranger» отримав нагороду «За найкращий іноземний повнометражний фільм» на Monsters of Horror International Film Festival.
Фестиваль відбувався 14-16 лютого відбувся у місті Талса, штату Оклахома в США.

До конкурсної програми відібрали 12 повнометражних фільмів жанру горрор та SCI-FI з Франції, Швеції, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Румунії, Данії, Чехії та Польщі.

Зірковими гостями фестивалю стали виконавці ролей монстрів у фільмах «П’ятниця, 13», «Хелловін», «Мисливець», які нагороджували переможців в образах героїв своїх фільмів.



Це вже дев’ята міжнародна нагорода «Стороннього». В українському кінопрокаті фільм очікується вже цього року.

За сюжетом, команда синхронного плавання зникає під водою у басейні під час виступу, а пацієнтка водолікарні пропадає під час прийому хвойно-перлинної ванни. Яким чином ці справи пов'язані між собою та до чого тут лялька з живим волоссям? Це доведеться розслідувати інспектору Глуховській, у кар'єрі якої немає жодної нерозкритої справи. А ще – їй доведеться з'ясувати, хто вона насправді.

Режисером та автором сценарію фільму є Дмитро Томашпольський. У головних ролях: Анастасія Євтушенко та Даша Трегубова. Стрічку створено «Кінокомпанією Гагарін Медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Про це повідомляє Держкіно, dergkino.gov.ua.

Нагадаємо, український студент екранізуватиме книгу Стівена Кінга. Україна приєдналася до європейського фонду кіно





На правах реклами